Dorin Șerdean și Vlad Iacob, prima reacție după ce planul de reorganizare modificat al clubului Dinamo nu a fost aprobat

Andreea VISU 13 Dec. 2022, 19:38 Liga 2
Dorin Șerdean și Vlad Iacob, prima reacție după ce planul de reorganizare modificat al clubului Dinamo nu a fost aprobat

Dorin Șerdean, acționar majoritar al clubului Dinamo, a oferit o primă reacție cu privire la faptul că planul de reorganizare modificat nu a fost aprobat.

În cursul zilei de marți, 13 decembrie 2022, Tribunalul București a respins planul de reorganizare propus de către Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo.

În cazul în care planul modificat ar fi fost aprobat, APCH/DDB ar fi preluat pachetul majoritar de acțiuni din cadrul clubului din ”Ștefan cel Mare”, iar reorganizarea ar fi fost prelungită până în anul 2025.

Dorin Șerdean, prima reacție după ce planul de reorganizare la Dinamo nu a fost aprobat

Dorin Șerdean (foto principal) a explicat că singura salvare a clubului Dinamo de la intrarea în faliment ar fi implicarea unui investitor serios.

Întrebat despre posibilitatea ca suporterii acționari să preia pachetul majoritar, principalul acționar al trupei bucureștene a răspuns evaziv și a dat de înțeles că nu are de gând să cedeze gratuit acțiunile în schimbul cărora el nu a plătit vreun ban.

”Juridic e una, dar realitatea economică, financiară a societății e alta. Trebuie să găsim soluții. Totul depinde de un investitor serios care să evite problemele clubului.
(n.r. – Credeți că poate fi evitat falimentul?) Da.
(n.r. – De ce nu i-a propus suporterilor să preia toate acțiunilor contra sumei de 500 de mii) Credeți că nu am fost deschis la orice propunere? Dar au vrut gratis. E ușor gratis…
(n.r. – Le-ați preluat gratis) Da, e corect să le dau gratis (n.r. – ironic)
Aveți informații că ei ar fi vrut să îmi dea banii aceștia? Întrebarea asta nu e pentru mine. Nu mi-au propus. Eu am mers la domnul Zăvăleanu, am mers să vorbesc și era ca și cum eu nu eram acolo”, a spus Dorin Șerdan, la DigiSport.

Vlad Iacob: ”Este nevoie de un nou plan de reorganizare în opinia mea, care să fie depus cât mai urgent”

Tot la același post TV, Vlad Iacob, administratorul special al clubului din ”Ștefan cel Mare”, a spus că Dinamo are nevoie să depună cât de curând un nou plan de reorganizare, iar, în același timp, să se găsească noi surse de de finanțare.

”Nu aș spune că e o victorie a domnului Șerdean. Valoarea acțiunilor dumnealui depind inclusiv de datoriile clubului Dinamo. Eu nu văd o soluție, de când am intrat în insolvență nu a reușit să găsească finanțare pentru club.

Este nevoie de un nou plan de reorganizare, în opinia mea, care să fie depus cât mai urgent, să fie acceptat de toate părțile și să fie cât mai puțin contestabil în fața instanței. În paralel, trebuie găsite și soluții de finanțare”, a spus Vlad Iacob la DigiSport.

Dinamo a retrogradat în vara anului 2022 pentru prima dată în istoria sa în Liga 2, iar veniturile pe care le are acum sunt unele mult inferioare față de cele pe care le avea în prima ligă.

După primele 16 etape, echipa ocupă locul 8, cu 24 de puncte, și e la două puncte în spatele ultimei poziții care duce în play-off-ul de promovare, cu trei runde rămase din sezonul regular.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-plan-de-reorganizare-respins-19256440

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/dorin-serdean-principalul-vinovat-din-cauza-caruia-au-picat-negocierile-cu-investitorii-care-au-dorit-sa-cumpere-dinamo-ce-a-putut-sa-faca-actionarul-majoritar-al-cainilor-19567419

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/ce-suma-putea-sa-incaseze-dorin-serdean-daca-accepta-oferta-primita-pentru-a-vinde-dinamo-atat-ar-fi-luat-din-tranzactie-clubul-are-nevoie-de-asta-apel-disperat-facut-la-adresa-ac-19567431

Andreea VISU 13 Dec. 2022, 19:38 Liga 2
Pe aceeași temă