Dodu: „Progresul nu o să moară! Vom reveni ca Pasăre Phoenix!”

Publicat: 07 Apr. 2009, 15:20 Actualizat: 07 Apr. 2009, 15:28 Liga 2
Dodu: „Progresul nu o să moară! Vom reveni ca Pasăre Phoenix!”

Patronul clubului Progresul, Marian Dodu, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că activitatea grupării bucureștene va fi oprită ca urmare a evacuării din Cotroceni, aceasta urmând să fie retrogradată în Liga a III-a, dar a menționat că speră într-o revenire în elită a echipei precum Pasărea Phoenix

 

"După evacuare urmează ca în timpul cel mai scurt să se facă o analiză a tot ceea ce înseamnă documentația clubului. Cu siguranță nu vom mai evolua în Liga a II-a, asta e clar și pot să spun, că și dacă va fi să plecăm din Liga a IV-a, clubul Progresul nu va trebui oprit în acest moment. Deocamdată se va opri toată activitatea. Sper să fie ca Pasărea Phoenix, iar echipa Progresul să nu moară", a spus Dodu, care a menționat că activitatea grupării bucureștene va fi mutată pe un stadion de fotbal pe care îl deține în comuna Berceni.

 

Marian Dodu a menționat că toți jucătorii grupării bancare vor deveni liberi de contract. "Cel mai probabil jucătorii vor deveni liberi, pentru că sunt profesioniști și noi nemaiputând evolua în liga secundă va trebui să își găsească alte echipe. Din păcate, când am preluat clubul, mi-am dorit să promovez cu acest club. Am reușit promovarea până la jumătate și, din păcate, nu am reușit până la final", a precizat Dodu.

 

Clubul bucureștean a fost evacuat, marți, din Complexul Sportiv Cotroceni, de către proprietarul bazei, Banca Națională a României, deoarece chiria lunară de 40.000 de euro nu a mai fost achitată de aproximativ un an.

 

Progresul București nu va fi programată pentru a doua oară în acest sezon ca urmare a datoriilor pe care le are la portarul bulgar Radostin Stanev, din cauza cărora a și primit o penalizare de trei puncte. Conform regulamentelor în vigoare, gruparea bucureșteană va fi retrogradată.

 

Ca urmare a retrogradării grupării bancare și a retragerii din campionat a echipelor Forex Brașov și Prefab Modelu, la finalul sezonului 2008/2009 al Ligii a II-a, seria I, o singură formație va mai retrograda.

 

MEDIAFAX

Publicat: 07 Apr. 2009, 15:20 Actualizat: 07 Apr. 2009, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă