Zamfir: „Datoriile totale ale Rapidului în momentul de față sunt de 2,5 milioane de euro”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2014, 16:10 Diverse
Zamfir:**

Acționarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a declarat, marți, agenției Mediafax, că datoriile totale ale grupării giuleștene în momentul de față, după aprobarea planului de reorganizare în dosarul de insolvență de către Tribunalul București, sunt de 2,5 milioane de euro.

„Totul este transparent, mai ales că suntem în procedura de insolvență. Acum, după aprobarea planului de reorganizare de către Tribunalul București, datoriile totale ale clubului sunt de maximum 2,5 milioane de euro. Aici intră datoriile de aproximativ 300.000 de euro din insolvență, datoriile curente ale clubului către jucători și angajați și, bineînțeles, acoperă și datoriile de la TAS, adică litigiile deschise la TAS de foștii jucători ai Rapidului. Așadar, cine vrea să cumpere acum, cu 2,5 milioane poate să scoată clubul și din insolvență”, a afirmat Zamfir pentru MEDIAFAX.

De menționat că la momentul deschiderii procedurii de insolvență, 7 decembrie 2012, datoriile FC Rapid se ridicau, conform tabelului preliminar de creanțe admis de administratorul judiciar, la aproximativ 34 de milioane de euro.

Acționarul majoritar a anunțat că în momentul de față de preluarea grupării giuleștene sunt interesați oamenii de afaceri Cătălin Mișu (sponsor al FC Rapid, proprietar al firmei Regata), Marian Iancu (fostul finanțator al clubului Poli Timișoara) și Ovidiu Ene (om de afaceri român stabilit în SUA).

De la începutul acestui an, Zamfir a mai încercat de două ori vânzarea clubului: prima dată către un grup de investitori, printre care se afla și omul de afaceri Nicolae Sarcină, și a doua oară către Viorel Moldovan, care era sprijinit de câțiva oameni de afaceri, însă ambele tentative au eșuat.

Adrian Zamfir a achiziționat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acționarul majoritar George Copos.

Clubul giuleștean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvență din 7 decembrie 2012. Planul de reorganizare al FC Rapid, care se întinde pe o durată de trei ani, a fost confirmat, luni, de Tribunalul București. Următorul termen în dosarul de insolvență este 26 septembrie.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 01 Apr. 2014, 16:10 Diverse
Pe aceeași temă