„Vor ieși anual între 3 și 5 fotbaliști către echipa de seniori”

Marius ANGHEL 11 Jun. 2012, 11:34 Diverse

Vineri după-amiaza am asistat la o serie de jocuri de verificare la Centrul de Copii și Juniori de la FC Argeș. Pe terenurile sintetice de la stadionul „Nicolae Dobrin” au fost prezente echipele de la toate grupele de copii și juniori de la FC Argeș și acestea au susținut mai multe meciuri de verificare. Această acțiune de observare și evaluare a tinerilor jucători piteșteni s-a desfășurat la inițiativa lui Eduard Augustin, antrenorul coordonator al Centrului de Copii și Juniori de la FC Argeș. Acesta s-a declarat mulțumit de ceea a văzut la acțiunea de vineri.

„Lucrurile au mers foarte bine la această acțiune. A fost o acțiune ce s-a desfășurat la inițiativa mea și a avut ca scop vizionarea la lucru a tuturor jucătorilor de la centrul nostru. Eu am urmărit toate grupele în ansamblu, iar fiecare antrenor și-a verificat jucătorii încă o dată. Asemenea acțiuni sunt bine venite și au rolul de a ne oferi nouă noi răspunsuri cu privire la modul în care sunt pregătiți acești jucători. După această acțiune va avea loc o ședință de analiză la care vor lua parte toți antrenorii de la centru. Vom analiza activitatea fiecăruia și vom pune la punct lucrurile pentru sezonul viitor. Oricum, ceea ce vreau să clarific este faptul că în continuare vor apărea jucători la fel de talentați de la Centrul de Copii și Juniori. Nu vor ieși nici mai mulți, nici mai puțini decât în alți ani. Vă garantez eu că vor ieși anual între 3 și 5 jucători de la juniorii noștri ce vor face pasul către echipa de seniori”, a declarat antrenorul coordonator de la Centrul de Copii și Juniori de la FC Argeș, Eduard Augustin.


Echipa de juniori A va avea doi antrenori

Centrul de Copii și Juniori de la FC Argeș rămâne o pepinieră importantă de fotbaliști pentru echipa de seniori a clubului și nu numai. La această echipă există o preocupare permanentă pentru creșterea și formarea acestor tineri jucători. Antrenorul coordonator al acestui centru, Eduard Augustin, ne-a vorbit despre lucrurile ce se vor petrece aici începând cu sezonul 2012 – 2013.

„Vor fi mai multe noutăți începând din toamna acestui an. Principala noutate este legată de faptul că echipa de juniori A va fi pregătită de doi antrenori. Este un interes real pentru noi de a ne ocupa mult mai atent de acești jucători ce sunt aproape de a face pasul către echipa mare și este normal să-i tratăm cu mult mai mare atenție. Trebuie să fim atenți la fiecare detaliu în pregătirea lor pentru ca trecerea la prima echipă să se facă mult mai ușor. Echipa de juniori A va fi pregătită de către Cristian Gheorghe și de către Paul Ciobanu. Apoi avem echipa de juniori B, grupa 1996. Aceasta va fi pregătită de către Viorel Moiceanu și Șerban George. Vine apoi grupa mea, 1997 și grupele antrenate de Adrian Mălușanu ale copiilor născuți în 1998 și Mihai Ariciu în 1999. Urmează apoi grupele lui Șerban George și Paul Ciobanu, după care vrem să formăm trei grupe de la toamnă. Astfel, avem grupa 2003, pe care o va forma Viorel Moiceanu. Grupa 2004 este în curs de formare și va fi pregătită de către Iulian Crivac, iar de grupa jucătorilor născuți în 2005 mă voi ocupa eu. Chiar rog copiii care sunt interesați să vină la stadion dimineața începând cu ora 09:00, pentru că voi fi tot timpul acolo, poate doar undeva în finalul lunii iulie voi avea o scurtă plecare până la fratele meu”, ne-a declarat antrenorul coordonator al Centrului de Copii și Juniori, Eduard Augustin.

„Sunt mulți jucători foarte talentați!”

FC Argeș este o echipă recunoscută în toată țara pentru valoarea Centrului de Copii și Juniori. Aici au fost crescuți jucători mai mult decât talentați, unii dintre aceștia fiind jucători de prim rang ai țării. În ciuda faptului că echipa de seniori nu traversează cea mai fericită perioadă și se află în Liga a II-a, jucătorii piteștenilor se află în continuare la mare căutare, fiind în centrul atenției pentru diferite selecționate naționale ale României. Mulțumit de activitatea de la Centrul de Copii și Juniori este și antrenorul Viorel Moiceanu, cel care a declarat: „Sunt foarte mulți jucători extrem de talentați la Centrul de Copii și Juniori de la FC Argeș. Sunt mulți copii care pot să facă pasul ulterior către echipa de seniori. Un lucru foarte important pentru noi și care ne dă o mare motivație pentru perioada următoare este legat de faptul că la ora actuală sunt foarte mulți jucători ce sunt în atenția diferitelor selecționate naționale ale țării noastre. Avem aici exemplul lui Leonard Manole, un fotbalist care a lăsat o impresie foarte bună la echipa națională under 19. Acest lucru dovedește tuturor că indiferent unde s-ar afla echipa, jucătorii echipei FC Argeș sunt la mare căutare.”

Sursa: Ziarul Top

Marius ANGHEL 11 Jun. 2012, 11:34 Diverse
Pe aceeași temă