Vicepreședintele CJ Bihor spune că se poartă discuții pentru „preluarea gratuită” a clubului Luceafărul Oradea. Apelul către primăria Oradea

Marius ANGHEL 24 Jul. 2017, 16:51 Diverse

Rămas doar cu un club în primele trei eșaloane fotbalistice ale României, județul Bihor se mai mândrește în acest moment doar cu Luceafărul Oradea, după ce FC Bihor a intrat în faliment de ceva vreme, iar la finalul sezonului recent încheiat CS Oșorhei a retrogradat în Liga 4. Tocmai de aceea, finanțatorul clubului din Liga 2, Ioan Blidaru, a transmis că ar dori o asociere cu autoritățile locale pentru ca echipa antrenată de Cornel Țălnar să își poată impune un obiectiv și mai important decât menținerea în campionat. Însă planul colaborării nu a fost și pe placul politicienilor locali.

Totuși, astăzi, într-o conferință, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, a făcut un apel, prin intermediul presei, către primăria Oradea pentru a discuta despre sprijinirea fotbalului bihorean. Potrivit Bihoreanul, politicianul a confirmat că se poartă discuții pentru „preluarea gratuită” a clubului Luceafărul Oradea, însă n-a precizat sume.

„Pornind de la faptul că județul are o singură echipă de fotbal în primele trei ligi ale fotbalului românesc, nu mai avem de ani de zile nimic în Liga 1, avem o singură echipă în Liga a 2-a și niciuna în Liga a 3-a, fac un apel către primăria Oradea să discutăm despre modul în care am putea ajuta fotbalul bihorean. Iar dacă nu dorește primăria să se implice deloc în acest fenomen, despre posibilitatea de transferare a stadionului Iuliu Bodola către Consiliul Județean”, a spus Mang, citat de Bihoreanul, care a preferat să lanseze public această propunere pentru că așa a procedat și primarul Ilie Bolojan în alte ocazii.

Vicepreședintele CJ a confirmat că propunerea vine în contextul discuțiilor dintre Consiliul Județean Bihor și finanțatorul Luceafărului, Ioan Blidaru, despre preluarea clubului din Liga 2. „Discuțiile sunt într-un stadiu destul de incipient. Dar nu este vorba de a finanța clubul, ci este vorba despre preluarea gratuită a clubului”, a precizat Ioan Mang, care crede că dacă Luceafărul ar fi preluat de CJ ar veni în ajutor și alte firme: „Ideea este că oricum sunt și mulți privați. Nu vom face de unii singuri. Există și firme private interesate să sprijine acest fenomen, sigur dacă el nu ar aparține unei entități private, ci uneia publice”.

Cât despre contruirea unui stadion nou la Oradea, Ioan Mang a declarat că deocamdată se dorește mai întâi formarea unei echipe competitive, fiindcă fără ajutor financiar Luceafărul ar putea dispărea la rândul ei. „Singurul motiv ar fi să avem o echipă de fotbal. Astăzi există șanse ca echipa de fotbal să nu o mai avem în curând dacă nu se implică nimeni în sprijinirea acestui fenomen. Vom putea discuta despre un nou stadion doar atunci când va exista și o echipă de fotbal”, a mai declarat Mang, potrivit sursei citate mai sus.

Poziția lui Mang vine după ce celălalt vicepreședinte al CJ Bihor, Traian Bodea, afirma recent că județul nu va investi bani în fotbal, căci are alte priorități precum reabilitarea drumurilor publice și dezvoltarea parcurilor industriale.

Marius ANGHEL 24 Jul. 2017, 16:51 Diverse
Pe aceeași temă