Unul dintre cei mai vechi oameni din staff-ul FC Brașov și-a dat demisia. „Situația este de-a dreptul dramatică, astfel că nu mai puteam sta”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2016, 12:02 Diverse
Unul dintre cei mai vechi oameni din staff-ul FC Brașov și-a dat demisia.**

Problemele care apasă din ce în ce mai tare FC Brașov nu aveau cum să nu se răsfrângă și asupra angajaților. La finalul săptămânii trecute, Irinel Manta (foto), unul dintre cei mai vechi oameni din club, a demisionat. Manta (53 de ani) a fost un prosper oameni de afaceri la începutul anilor 2000, atunci când a și sponsorizat clubul brașovean. Manta a cochetat cu mai multe funcții de conducere la FC Brașov, iar în 2005, pentru o jumătate de sezon, a fost chiar președintele clubului. După câțiva ani în care a stat departe de FC Brașov, Manta a revenit la club în 2012, iar de atunci a ocupat mai multe funcții în cadrul clubului, delegat al echipei, responsabil cu licențierea, iar în ultimii ani s-a ocupat și de administrarea bazelor sportive de la Stadionul Tineretului și de la ICIM.

„Trebuie să merg și eu pe drumul meu”

Manta spune că trebuia să o ia pe drumul său și că nu are nimic de reproșat celor din conducerea clubului. „Nu am ce să reproșez nimănui nimic. La FC Brașov situația este de-a dreptul dramatică, astfel că nu mai puteam sta. Am avut și ceva probleme personale, astfel că am decis că demisia este cea mai bună decizie. În acest moment la FC Brașov nu este nimic sigur și cumva trebuie să trăiești. Trebuie să merg și eu pe drumul meu. Am vorbit cu doctorul Popa, i-am explicat motivele și ne-am despărțit prietenește. Am făcut inventarul pentru că așa este normal atunci când pleci de la o societate, să nu lași loc de interpretări”, a spus Manta.

„Simt că s-a rupt ceva”

Fostul oficial al „stegarilor” spune că FC Brașov va rămâne mereu în inima sa și nu exclude varianta revenirii la club dacă se vor pune bazele unui proiect serios. „FC Brașov va rămâne mereu în sufletul meu. Orice despărțire este dureroasă și acum simt că s-a rupt ceva. În ultimii ani au fost multe probleme, dar echipa a continuat. E nevoie de un proiect serios și sper din tot sufletul ca FC Brașov să nu dispară. Oricând va fi nevoie, voi reveni cu inima deschisă la acest club legendar”, declara Irinel Manta.

Se caută un administrator pentru bazele sportive

La rândul său, Gheorghe Popa a precizat că nu se putea opune plecării lui Manta de la club. „Irinel a venit la mine și mi-a spus că și-a găsit un loc de muncă mai bun. Ne-am despărțit amiabil, Manta a fost un om important în club în acești ani. Acum trebuie să căutăm pe cineva capabil să se ocupe de bazele sportive Tineretului și ICIM”, a precizat președintele lui FC Brașov.

Manta a prins Cupa UEFA

Irinel Manta a jucat fotbal la Tractorul și Metrom, dar în Divizia A a ajuns cu Petrolul Ploiești, în campionatul 1989-1990. Manta a prins și Cupa UEFA, în ”90, când era la Petrolul și a fost în lot la meciurile cu Anderlecht. S-a retras de la Metrom, iar apoi s-a apucat de afaceri.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 07 Jun. 2016, 12:02 Diverse
Pe aceeași temă