Trei fotbaliști brăileni, convocați la naționala Under 18

Marius ANGHEL 20 Feb. 2018, 11:21 Diverse
Trei fotbaliști brăileni,** convocați la naționala Under 18

Trei fotbaliști născuți în anul 2000, Costin Ciucureanu și Andrei Banyoi, care activează la Dacia Unirea, precum și Georgian Alpărean, de la Victoria Traian, au fost urmăriți în mai multe partide de către Cristea Rusu, referent zonal al Departamentului de Scouting al Federației Române de Fotbal, iar pe 5 martie vor merge la București la o convocare a naționalei Under 18.

„La inițiativa lui Ion Georlgău, mai mulți jucători născuți în 2000 au fost urmăriți de specialiști la nivel național, iar printre ei figurează și acești trei fotbaliști. Ciucureanu, care este mijlocaș de bandă sau mijlocaș în spatele vârfurilor, a fost urmărit în 13 meciuri, atacantul Banyoi, în 9 jocuri, iar Alpărean, de la Victoria Traian, a fost observat în 10 partide. Ei vor merge pe data de 4 martie la Centrul Național de Pregătire al FRF de la Buftea, iar a doua zi, între orele 10.00 și 15.00, vor susține partide amicale. Proiectul îi aparține lui Ion Georlgău și are ca obiectiv final formarea naționalei U18. Sper ca și acești jucători ai noștri să facă o figură frumoasă, pentru că au calități”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Cristea Rusu, referent zonal al Departamentului de Scouting al Federației Române de Fotbal.

În prima parte a sezonului Ligii 2, Ciucureanu (17 ani) a evoluat pentru Dacia Unirea în 15 meciuri, în timp ce Banyoi (17 ani) a avut apariții în 9 jocuri și a înscris de două ori.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 20 Feb. 2018, 11:21 Diverse
Pe aceeași temă