Suporterii confirmă: „Clubul lui Marțian și Catanzariti nu se mai numește UTA, și-a pierdut definitiv sprijinul nostru”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Jan. 2014, 15:55 Actualizat: 30 Jan. 2014, 15:56 Diverse

Conducerea Suporter Club UTA a ieșit în conferință de presă pentru a sublinia faptul că termenul dat acționarilor din Calea Aurel Vlaicu pentru a lăsa frâiele clubului fără nicio pretenție financiară a expirat și, prin urmare, FC UTA SA și-a pierdut drepturile federative. Fanii susțin că fără siglă, culori și palmares, gruparea condusă de Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti nu mai are identitate, iar de acum înainte vor folosi ilegal numele de UTA. SCU merge mai departe și îi avertizează pe conducătorii (fostei) grupări „textiliste” că vor fi buni de plată dacă mai folosesc drepturile federative retrase miercuri la ora 0,00.

„Nivelul de degradare morală a depășit orice limită”

Reamintind că majoritatea membrilor SCU au votat duminică seara retragerea drepturilor federative  în cazul în care Marțian, Catanzariti și Guzzardi nu renunță la acțiuni și creditări pentru ca UTA să devină din nou frecventabilă pentru autoritățile locale și oamenii de afaceri arădeni, Dan Proca a anunțat oficial că suporterii au lăsat în offside gruparea ce funcționează la sediul din Calea Aurel Vlaicu.

„Ca oameni care am făcut tot posibilul să ținem clubul în viață și am reușit aproape trei luni de zile, perioadă în care domnul Marțian nu era curios că UTA urma să fie neprogramtă în campionat din cauza neplății baremurilor sau că jucătorii nu au unde stau sau ce mânca, am decis să încheiem odată acest chin. Finanțatorii au avut timp până pe 20 ianuarie să alimenteze contul de insolvență și chiar până vineri să achite măcar un salar întreg fotbaliștilor și angajaților, dar nu au fost în stare. Nu mai credem în promisiunile lor, mai ales că că nivelul de degradare morală în sânul echipei noastre iubite a depășit orice limită. Acțiunile și declarațiile lor ne dezonorează ca și brand al Aradului și al fotbalului românesc, drept pentru care s-a și luat această hotărâre unică în țară și, probabil, în întreaga lume. Noi zicem că i-am redat demnitatea Bătrânei Doamne”, a motivat președintele SCU decizia celor 38 de membri care au votat pentru retragerea drepturilor federative.

Arme întoarse pe toate planurile

Luni și marți, adică zilele în care Marțian și Catanzariti trebuiau să-și spună punctul de vedere vis-à-vis de termenul dat de suporteri, au trecut fără vreun contact direct între cele două părți, așa că atuncio când gongul a bătut miezul nopții (miercuri, ora 0,00) „bulgărele” a început să se rostogolească.

„De astăzi, vom demara o luptă împtriva actualei societăți conduse cei doi domni și vom duce această luptă pe toate planurile. Primul pas este să notificăm Federația că FC UTA SA trebuie să-și schimbe numele și culorile în care, eventual, va mai juca echipa, dar ne vom merge și în Instanță cu demersul nostru. Pentru orice zi în care FC UTA SA va folosi drepturile federative fără acordul nostru vom cere despăgubiri. Pe de altă parte, am discutat deja și cu puținele persoane care au mai ajutat clubul financiar și logistic, inclusiv cu mâncare sau cu transportul fotbaliștilor, pentru a nu mai sprijini în niciun fel clubul. Chiar marți am fost contactați de Dorin Micșa, administratorul special al clubului, că lipsea pâinea și alte cele din bucătărie și noi mai vorbim de sute de mii de euro pentru salvarea UTA-ei. În plus, vom face toate demersurile ca FC Marțian Dej sau cum se va numi echipa să nu mai evolueze pe stadionul Francisc Neuman. Am informat și administratorul judiciar despre demersul și intențiile noastre, adică aceea de a încuraja falimentarea FC UTA SA, care nu mai reprezintă suporterii și Aradul în niciun fel”, a mai spus Proca.

Sprijin juridicși moral pentru fotbaliști și angajați

Reamintind faptul că fără ajutorul lor, lacătul era demult pus pe ușa clubului, suporterii cer înțelegere din partea celor rămași încă pe baricade în Calea Aurel Vlaicu. „Se știe câte eforturi s-au făcut să ținem în viață echipa, iar FC UTA SA a ajuns în faza în care Marțian și Catanzariti mai fac promisiuni în mare parte datorită suporterilor. E vremea să le spunem cu regret jucătorilor și restului angajaților că trebuie să meargă mai departe. Ne pare rău că au fost amăgiți atâta timp și că au restanțe salariale importante, dar nu e vina noastră că nu au fost plătiți și, din punctul nostru de vedere, nici nu vor fi. Le mulțumim pentru tot ceea ce au făcut pentru UTA, pentru sacrificiul lor într-o perioadă foarte grea, vor rămâne mereu în inimile noastre pentru asta. În plus de asta, suntem dispuși să le oferim sprijin juridic gratuit pentru a-și rezilia contractele de muncă și, în funcție de posibilități, vom încerca să le găsim și alte locuri de muncă”, a mai punctat Proca.

Dar, președintele SCU crede că ar fi oportună și o revoltă internă: „La cât au fost de batjocoriți fără a fi plătiți atâtea luni de zile, acceptând mai de voie mai de nevoie să trăiască într-o formă de sclavagism modern, angajații și jucătorii ar avea tot dreptul să protesteze împotrivca lui Catanzariti și Marțian”.

Grupele de copii și juniori nu vor avea de suferit

Reprezentanții Suporter Club UTA prezenți la întâlnirea cu presa, Dan Proca, Dan Vați și Andrei Chiș, susțin că doar prima echipă va fi afectată de retragerea drepturilor federative în cazul FC UTA SA. „Încă nu am găsit o cale juridică prin care grupele de copii și juniori ai clubului să nu aibă de suferit de pe urma deciziei noastre duminică, dar vom găsi. Adică la AJF nu va fi nicio problemă, rămâne să vedem ce facem cu echipele angrenate în competițiile FRF-ului. Și așa aceste formații trăiesc exclusiv prin eforturile părinților, financiar nu au nicio legătură cu Marțian și Catanzariti”, dezvăluie Proca.

În ceea ce privește demersurile vis a vis de prima echipă, fanii sunt convinși că vor avea câștig de cauză la FRF și asta chiar dacă din punct de vedere juridic lucrurile nu se vor putea schimba oficial decât la vară, în pauza dintre sezoane. Însă, dacă va fi nevoie, SCU va apela și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru a li se da dreptate în posibilul litigiu în jurul numelui și culorilor cu conducătorii FC UTA SA.

Ce urmează? Liga a 6-a sau UTA II

Suporterii sunt fermi pe poziție și spun că nu vor da înapoi. „UTA a scăpat de Marțian și Catanzariti!”, anunță șeful SCU, care, pe de altă parte, mai afirmă: „UTA nu va muri! Cel târziu în vară își va reluat activitatea sub o formă sau alta”.

Detaliind subiectul ce interesează toată suflarea utistă de acum înainte, Dan Proca a adăugat: „Ne-ar fi plăcut să avem trei variante de continuitate, dar, din păcate, de astăzi, mai avem numai două. Dacă Marțian și Catanzariti renunțau la creditări și acțiuni, mai exista o șansă să salvăm clubul din Liga a 2-a. Așa, însă, la masa rotundă ce intenționăm să organizăm împreună cu autoritățile locale, oameni de afaceri, foste glorii și, în general, oricine interesat de binele echipei noastre de suflet, venim cu două propuneri. Ori începem de jos, din Liga a 6-a sau a 5-a, unde vom primi loc, ori mergem pe varianta UTA II, care acum evoluează în Liga a 4-a, dar care își propune să promoveze la vară. Și înt-un caz și în celălalt, trebuie să avem acordul tuturor părților implicate. Adică toți arădenii, sau majoritatea lor, să spună răspicat sub ce formă doresc să reînvie UTA și spiritul. Și numai să dorească, ci să să pună cu toții umărul la bugetul viitoarei construcții”.

Acestea fiind spuse, este tot mai clar că FC UTA SA se îndreaptă cu pași repezi spre colaps. Fără finanțare curentă, dar și fără sprijinul jurdic și logistic al suporterilor, clubul condus de Marțian și Catanzariti e pe punctul de a intra în istorie.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Jan. 2014, 15:55 Actualizat: 30 Jan. 2014, 15:56 Diverse
Pe aceeași temă