Utiștii vor depune plângeri penale împotriva conducerii: „Ni s-a afectat imaginea publică, ne-au fost aduse prejudicii morale și financiare”

Marius ANGHEL 09 May. 2014, 13:30 Seria 2
Utiștii vor depune plângeri penale împotriva conducerii:**

Încă odată, numele „Bătrânei Doamne” a fost dus în deșert de Adrian Marțian și acoliții săi. Federalii sau iubitorii fotbalului din alte orașe nu sunt la curent cu retragerea siglei și palmaresului de către suporteri și se referă la FC UTA SA ca la moștenitoarea gloriosului club înființat de baronul Neuman.

La Satu Mare, arădenii au șocat din nou pe toată lumea, prezentându-se cu două echipe. Până la urmă, în lipsa carnetelor de joc, seniorii au trebuit să ia loc în tribune, iar în teren au intrat juniorii care au pierdut cu 4-0 în fața celor de la Olimpia. Neagu et. comp. s-au ales – totuși – cu ceva după confruntarea de miercuri seara și anume mențiunea observatorului de joc în raport că Dorin Micșa, administratorul special al clubului, a decis să trimită pe gazon echipa secundă când la fața locului erau și titularii.

Pe baza acestui act ce ar trebui să producă efecte și la comisiile federale, utiștii vor depune și plângeri penale împotriva FC UTA SA, dar și administratorului special, Dorin Micșa. „Am apelat la casa de avocatură clujeană al lui Răzvan Zăvăleanu, expertă în litigii cu societățile aflate în insolvență și vom cere daune consistente conducerii clubului. Ni s-a afectat imaginea publică, ne-au fost aduse prejudicii morale și financiare, nu mai stăm cu mâinile în sân. Pe lângă faptul că de ceva timp nu ni se mai asigură un antrenor cu licență, masă și cazare pentru toți jucătorii, acum ni se îngrădește și dreptul la muncă. În plus, onor conducerea va trebui să răspundă pentru faptul că luptă împotriva intereselor propriului club. Dacă am fi intrat pe teren cu prima echipă la Satu Mare am fi avut șanse să câștigăm și să ne apropiem din nou de FC Bihor. Mai aveam și meciul direct de la Arad, nu era totul pierdut. Acum, suntem ca și retrogradați și cineva trebuie să răspundă pentru asta!”, a punctat Bogdan Apostu.

Atacantul „textilist” și colegii săi au fost aproape de o întâlnire față în față cu Marțian. „S-a lăudat în diferite cercuri că ne dă la toți cu piciorul în fund și l-am căutat s-o vedem și pe asta. L-am căutat să-i dăm prilejul să o facă, dar fugise din Arad. Eram dispuși să mergem după el, dar nu a vrut să ne spună pe unde se află. Noi încă îl așteptăm pe Marțian să ne arate ce poate, cât e de puternic din punct de vedere fizic. Financiar a demonstrat cu vârf și îndesat că e coate goale, că e sărac lipit pământului”, a adăugat Apostu.

Acesta mai spune că jucătorii își vor vedea de treabă și vor încerca să intre pe teren și sâmbătă dimineață împotriva celor de la CS Mioveni. Dar asta numai dacă vor fi achitate cel puțin două dintre cele patru baremuri de arbitraj restante, iar asta e valabil și în cazul în care se va opta din nou pentru juniorii lui Gaica.

În schimb, antrenamentele echipei nu vor mai avea loc pe arena „Francisc Neuman” și asta pentru că Primăria a sesizat în sfârșit că datoriile FC UTA SA sunt enorme (aproximativ 1,7 miliarde de lei vechi) și nimeni nu intenționează să le achite.

Totuși, jocurile oficiale ale divizionarei secunde continuă să se dispute în Calea Aurel Vlaicu, pentru ca din stagiunea următoare, dacă lui Marțian și avocaților săi le iese pasienșa, echipa să fie mutată cel mai probabil la Sibiu.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 09 May. 2014, 13:30 Seria 2
Pe aceeași temă