Suporter Club UTA îl taxează dur pe primarul Aradului după declarațiile despre stadionul Motorul: „Minte și manipulează! Aruncă mizeria urât mirositoare în curtea clubului UTA”

Marius ANGHEL 25 Aug. 2017, 13:24 Diverse
Suporter Club UTA îl taxează dur pe primarul Aradului după declarațiile despre stadionul Motorul:**

Intervievat ieri într-o conferință de presă despre problema stadioanelor din orașul unde este primar, Gheorghe Falcă a anunțat că UTA va continua să joace în campionat la Șiria pe durata întregului nou sezon al Ligii 2. Edilul a spus că terenul „Motorul” va fi bun de joc, respectiv antrenamente, de abia din sezonul viitor, susținând că șefii UTA-ei știau de acest lucru, din moment ce și-au dat acordul pentru montarea unui gazon artificial pe arena din Aradul Nou.

La aflarea noilor informații chiar din gura edilului, suporterii echipei UTA au luat atitudine și l-au taxat dur pe Gheorghe Falcă printr-un comunicat pe care vi-l regăm mai jos:

„Primarul Aradului minte și manipulează!

Am constatat extrem de revoltați că primarul Aradului continuă atitudinea sfidătoare și iresponsabilă față de clubul UTA și suporterii ei. Prin declarațiile oferite site-ului sportarad.ro, Gheorghe Falcă, fără nicio urmă de decență, încearcă să își asundă dezinteresul și incompetența sa și a subalternilor săi în ceea ce privește modernizarea arenei Motorul, aruncând mizeria urât mirositoare în curtea clubului UTA.

Domnule primar, nu UTA este vinovată că în momentul în care a început demolarea stadionului Francisc Neuman, a trebuit să se mute pe singurul stadion rămas în Arad (restul fiind demolate în timpul mandatelor dumneavoastră) aflat și acesta în niște condiții total incompatibile cu performanța. Vă întrebăm, ce ați făcut din momentul demarării fazelor incipiente ale proiectului de reconstruire a stadionului Francisc Neuman (pe care Aradul l-a primit GRATIS de la familia Baronului) pentru a asigura pe parcursul lucrărilor condiții normale de joc pentru echipa fanion a Aradului. Răspunsul este evident: NIMIC!

Domnule primar, nu UTA este vinovată că timp de mai bine de 2 ani și-a desfășurat activitatea în niște condiții demne de fotbalul jucat de bunicii noștrii înainte de al doilea război mondial. Nu UTA este vinovată că în toată această perioadă a fost bătaia de joc angajaților dumneavoastră care au sabotat o bază sportivă aparținând comunității. Nu UTA este vinovată că echipele rămâneau fără apă caldă după meci și nu puteau face duș. Nu UTA este vinovată că la celebrul baraj cu FC Voluntari apa era scoasă de pe teren cu prosoape și uși. Nu UTA este vinovată că la meciul cu Poli Timișoara ne-am făcut din nou de râs în fața întregii țări care a crezut că în locul meciului este difuzată o reconstituire a bătăliei de la Neajlov. Când permanent conducerea UTA-ei, opinia publică arădeană, suporterii vă transmiteau că este inadmisibil că echipa să își desfășoare activitatea în aceste condiții, ce ați făcut? Răspunsul este evident: NIMIC!

Când în sfârșit ați hotărât că nu mai puteți evita problema și că situația de la Motorul trebuie rezolvată, ați făcut-o în stilul caracteristic al unei administrații românești (aici vă asemuiți înfricoșător de mult la profesionalism și onestitate cu rivalii politici de la București pe care-i înfierați în fiecare zi): fără viziune, fără un plan, fără competență, fără transparență. De aproape un an de zile echipa noastră a plecat de pe arena Motorul și ce avem acolo?! NIMIC. Iar acum aveți neobrăzarea să atuncați vina în spatele conducerii UTA-ei! Chiar nu vă e rușine?! Chiar sunteți atât de orb încât nici măcar nu mai țineți cont că minciuna are picioare scurte? Iată ce apărea într-un COMUNICAT OFICIAL AL PRIMĂ‚RIEI ARAD, oferit aceluiași site de sport în luna iunie a acestui an: „Continuă lucrările de modernizare la Stadionul Motorul din Aradul Nou. Zilele acestea se lucrează la infrastructură, mai exact se pregătește terenul pentru montarea gazonului artificial. (…) Meciurile echipei UTA ar putea fi reluate pe stadionul Motorul în toamna acestui an”. Cum se poate să fiți atât de lipsit de rușine ca în iunie să spuneți arădenilor că se amenajează gazon artificial și că lucrările vor fi gata din toamnă iar pesrte două luni să susțineți că vom jucat tot campionatul la Șiria din cauza aceluiaș gazon artificial cerut chipurile de club?! Domnule primar, încă odată vă întrebăm retoric: Chiar ne credeți retardați?! Știm cu toții că solicitarea clubului de a se amenaja pe arena Motorul gazon sintetic a venit tocmai din cauza faptului că echipa juca deja de mai multe săptămâni la Șiria iar pe „șantierul” din Aradul Nou nu se întâmpla nimic. A fost atunci singura soluție identificată pentru ca întârzierea să fie recuperată iar echipa să revină în Arad la începutul acestui sezon. Iar comunicatul pe care instituția dumneavoastră l-a oferit publicului în luna iunie confirmă acest lucru.

Cu ultimele declarații ați trecut ultima barieră care ne mai putea aduce vreodată la aceeași masă a discuțiilor. De ani de zile, în ciuda tuturor faulturilor grosolane la adresa acestui club (unele dintre ele chiar istorice) am încercat să păstrăm o punte de dialog pentru că dorința noastră e ca UTA să fie expresia întregii comunități arădene, din care, fie că ne place, fie că nu, teoretic faceți parte. Însă ceea ce ați făcut acum este extrem de grav: nu că mințiți, ne mințiți deja de ani de zile și suntem imuni. Revoltător e că încercați să asumuțiți suporterii UTA-ei împotriva conducerii clubului. Pentru prima oară după foarte mulți ani UTA are o conducere care încearcă să se apropie de rigorile profesionismului: fără datorii la stat și la jucători, cu pași importanți făcuți în a promova imaginea și brandul UTA. Prrobabil că lucrurile merg prea bine la UTA și trebuie stricate, nu-i așa?! Am observat că sunteți un maestru al jocurilor de culise și al motto-ului „dezbină și stăpânește”! Ei bine, cu noi n-o să reușiți asta. Noi nu suntem vreun partid politic rival pe care să-l sabotați cu privilegii. Nu suntem nici vreo clică profitoare pe care să-i amenințați cu retragerea respectivelor privilegii. În viața publică arădeană, atât ca asociație cât și ca persoane particulare nu avem decât un singur interes: UTA. Nu porniți un război cu noi pentru că-l veți pierde. Ați pierdut o bătălie în 2007 (vă mai aduceți aminte de acel noiembrie?), ați mai pierdut și alte bătălii în Arad (vă aduceți aminte de Parcul Eminescu?), de data asta veți pierde un război. Pentru că dacă sabotați, șantajați și în final distrugeți UTA (încă odată) veți avea de luptat cu oameni care nu mai au nimic de pierdut. Suntem mulți dintre noi rămași în acest oraș, pe care doar în imaginația dumneavoastră îl vedeți dezvoltat și înfloritor, dintr-un singur motiv: UTA. Dacă aveți impresia că există în lumea asta ceva care să ne cumpere sau să ne sperie pentru a renunța la protejarea a tot ceea ce ne este scump și drag, vă înșelați amarnic.

În final este momentul să facem apel la comunitatea arădeană și în special la cei care iubesc UTA. Acest club, acest nume are nevoie de noi pentru că este agresat chiar din interiorul comunității. Vremea protestelor pe facebook, forumuri și site-uri a trecut. Observăm că public doar o mână de oameni au curajul sau conștiința să protesteze vocal în timpul meciurilor împotriva acestei agresiuni la care este supus clubul nostru. Cu toții suntem revoltați că s-au dărâmat stadioane, că jucăm în afara Aradului, că nu se întrevede nicio speranță ca lucrurile să se schimbe într-un viitor apropiat, că suntem mințiți și manipulați chiar din locul care ar trebui să ne unească. Haideți să nu mai lăsăm din lene sau frică impresia că acesta este un război al galeriei cu primarul. Știm cu toții ce gândim dar haideți să o spunem răspicat, cu voce tare, de fiecare dată când avem ocazia. Să transformăm fiecare meci într-o ocazie care să ne unească, să ne adune în jurul acestui scop foarte important. În ceea ce ne privește, noi ca asociație, vom continua și intensifica protestele și nu acceptăm să ne abatem cu nimic de la solicitările pe care le-am făcut publice nu odată: finalizarea de urgență a lucrărilor de modernizare a arenei Motorul (termen deja depășit de primărie) și finalizarea lucrărilor de construcție a Stadionul Francisc Neuman până în primăvara anului viitor astfel încât la începutul sezonului următor UTA să poată reveni acasă, în Calea Aurel Vlaicu. De asemenea vom protesta permanent atâta timp cât observăm că atitudinea primarului Aradului față de acest club e dominată de ipocrizie și manipulare. Doar uniți putem să ne apărăm clubul!

Nu dăm niciodată înapoi! Pentru noi doar UTA contează!

Suporter Club UTA”

Marius ANGHEL 25 Aug. 2017, 13:24 Diverse
Pe aceeași temă