„Stegarul” Paul Iacob a revenit încrezător la Brașov după ce a bifat primele meciuri la naționala de tineret: Putem fi următoarea «Generație de aur»

Marius ANGHEL 30 Mar. 2017, 14:15 Diverse

Mijlocașul echipei FC Brașov, Paul Iacob, a revenit marți la Brașov, după ce a participat cu echipa națională Under 21 a României la un turneu în Spania. Iacob a fost unul dintre cei cinci jucători convocați inițial de selecționerul Daniel Isăilă de la cluburi din Liga 2 și, totodată, unul dintre cei doi jucători remarcați la trialul organizat la Buftea.

„Mă bucur că FC Brașov a câștigat meciul cu Timișoara și astfel am urcat pe locul doi în clasament. Chiar dacă am o ușoară contuzie la gleznă voi putea juca în meciul de la Balotești. Mai sunt câteva etape și acum totul depinde doar de noi. Vreau să promovez cu Brașovul în Liga 1″, a spus internaționalul de tineret, care a intrat în programul normal de pregătire al „stegarilor”. Paul Iacob a ajuns în vara trecută la FC Brașov sub formă de împrumut de la Viitorul lui Gică Hagi.

Următoarea „Generație de aur” a României

Paul Iacob (20 de ani – foto, nr. 6), titular de bază în acest campionat la FC Brașov, a intrat încă din iarnă în atenția selecționerului echipei sub 21 a României, brașoveanul Daniel Isăilă. După ce a fost monitorizat la câteva meciuri, Paul a fost chemat la un trial organizat la Buftea de FRF și l-a convins pe Isăilă că merită să facă parte din lotul pentru turneul din Spania.

„Pe majoritatea jucătorilor din lot îi cunoșteam, în special pe cei de la Viitorul, dar și pe Petre, Stoian sau Căbuz. A fost o experiență foarte bună pentru mine acest turneu, sper să mai fiu convocat. Este nevoie de timp la lot, pentru că se vede că lipsește omogenitatea. Daniel Isăilă a discutat zilnic cu noi, ne-a spus că are încredere și că putem fi următoarea «Generație de aur» pentru că avem calitate. Atmosfera la lot a fost foarte bună, chiar dacă a fost acel incident cu jucătorii de la Dinamo”, a declarat Paul Iacob.

Titular cu Rusia

În stagiul de pregătire din Spania, tricolorii lui Isăilă au jucat și două meciuri amicale cu selecționatele similare ale Rusiei și Danemarcei. În primul meci, cel cu Rusia, pierdut de România cu 5-1, Paul a fost titular și a fost folosit de Isăilă ca mijlocaș central. La pauză, la scorul de 0-1, Paul a fost schimbat cu Virgil Ghiță. „A fost foarte greu, pentru că nu eram obișnuit cu ritmul rapid. Am avut o prestație mai slabă, am greșit multe pase”, a spus mijlocașul lui FC Brașov.

L-au supărat pe Hagi

La meciul cu Rusia a asistat și Gică Hagi, care a avut la lot câțiva jucători de la Viitorul. „Hagi a fost la meci. Nu am vorbit cu dânsul, probabil a plecat supărat”, a spus Iacob.

În ciuda eșecului sever cu Rusia, Paul Iacob consideră că scorul este nedrept. „Am analizat meciul cu Rusia și cred că meritam mult mai mult, pentru că am avut ocazii importante”, consideră Paul Iacob.

În al doilea meci, cel cu Danemarca, tricolorii au pierdut cu 2-0, Paul Iacob a fost trimis în teren în minutul 70, când l-a înlocuit pe Marco Dulca, fiul fostului selecționer U21, Cristi Dulca. Iacob a fost folosit ca mijlocaș central, iar randamentul jucătorului a fost unul bun. „Am intrat bine în joc”, a spus Iacob.

Următoarea acțiune a naționalei de tineret a României va avea loc în iunie, atunci când este programat meciul cu Liechtenstein, primul din preliminariile Euro 2019.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 30 Mar. 2017, 14:15 Diverse
Pe aceeași temă