Steaua a vrut să joace direct în Liga 2. Marius Baciu a dezvăluit că s-au purtat discuții cu Daco-Getica pentru o fuziune: „Am vrut să ajutăm să fie la un nivel mai bun”

Marius ANGHEL 08 Jul. 2019, 12:43 Diverse

Marius Baciu, antrenorul divizionarei secunde Daco-Getica București, a dezvăluit, luni, în cadrul emisiunii ProSport Live că oficialii clubului din Colentina au încercat să „fuzioneze” cu Steaua, pentru a deschide o „portiță” echipei din Ghencea spre eșaloanele superioare din fotbalul românesc.

Împreună cu Ilie Ciuclea, patronul echipei Daco-Getica, Baciu a discutat cu reprezentanții Stelei în vederea unei colaborări, dar aceștia nu au găsit o formă legală pentru acest lucru.

„Noi chiar am încercat, am avut o discuție cu domnul comandat (n.r. – Pompiliu Bixi Mocanu), am fost imputernicit din partea clubului meu, să avem o discuție vizazi de o posibilă colaborare, să joace Steaua în Liga 2. Să facem o fuziune, nu știu ce formă… Noi am vrut să ajutăm Steaua să fie la un nivel mai bun. Ne-am fi bucurat să găsim o formă, să-i lăsăm să meargă mai departe.

Nu s-a găsit nicio formă legală. Ei au condiții, au bază, e o echipă din București. Am rămas în relații foarte bune, am stat de două sau trei ori cu conducerea Stelei la masă. A fost discuția și să fiu eu antrenorul. Nu neg lucrul ăsta. Noi am avut o discuție și anul trecut, și anul ăsta. Domnul Ciuclea, domnul Bixi, domnul Neagoe… (n.r. – managerul secției de fotbal CSA Steaua). Am avut o discuție împreună”, a spus Baciu, la ProSport Live.

Steaua a ratat șansa de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 3, după ce a fost învinsă de Carmen București, în etapa a treia, ultima, din play-off-ul ligii a patra din București, scor 1-0. Steaua va evolua pentru al treilea sezon consecutiv în Liga 4 pe București, lucru care i-a deranjat teribil pe suporteri. Mai ales după ce echipa a fost lider pe toată durata campionatului. La scurt timp după eșecul cu Carmen, Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan și-au depus demisiile. Ulterior, Carmen a pierdut barajul pentru promovare în Liga 3, cu Mostiștea Ulmu, astfel că și ea va evolua tot în Liga a 4-a.

Marius ANGHEL 08 Jul. 2019, 12:43 Diverse
Pe aceeași temă