Adrian Falub îi ia locul lui Marius Lăcătuș la Steaua. Anunțul clubului militar

Marius ANGHEL 03 Jul. 2019, 20:36 Diverse
Adrian Falub îi ia locul lui Marius Lăcătuș la Steaua.** Anunțul clubului militar

Steaua București i-a găsit înlocuitor lui Marius Lăcătuș, după ce acesta demisionat în urma ratării obiectivului de a promova în Liga 3. După mai multe discuții, clubul din Liga a 4-a București a ajuns la un acord cu antrenorul Adrian Falub (47 de ani), iar anunțul a fost făcut printr-un comunicat pe pagina oficială.

„Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” anunță ajungerea la un acord de principiu cu Adrian Falub, pentru preluarea funcției de antrenor coordonator/director tehnic al echipei de fotbal din Ghencea.

Negocierile finale vor fi purtate la începutul săptămânii viitoare și au în vedere perfectarea unui contract valabil pe o perioadă de doi ani. După finalizarea negocierilor, CSA „Steaua București” va prezenta oficial noul antrenor al fotbaliștilor militari într-o conferință de presă care va fi organizată la sediul clubului, la o dată ce va fi comunicată în timp util.

În vârstă de 47 de ani, Adrian Falub și-a început cariera de fotbalist la Unirea Dej în Liga a IV-a. În 1989 a fost transferat la Universitatea Cluj, pentru care a jucat timp de nouă sezoane. În anul 1996, Adrian Falub a jucat la FC Basel și, după un an, s-a întors la formația clujeană. A mai evoluat la echipele Gloria Bistrița și FC Național București, iar în anul 2002 a plecat în Cipru, la Digenis Akritas Morphou, unde și-a și încheiat cariera.

În cei 13 ani de când activează ca antrenor, a pregătit echipe ca Universitatea Cluj, Sportul Studențesc, UTA Arad, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureș, CSM Politehnica Iași și Concordia Chiajna. Cu Adrian Falub pe bancă, au promovat în Liga I echipele Universitatea Cluj, FCM Târgu Mureș și Unirea Alba Iulia.

Conducerea CSA „Steaua București” va fixa noului antrenor obiectivul principal de a promova echipa în eșalonul următor și participarea până în fazele superioare ale Cupei României”, se anunță în comunicatul emis de CSA Steaua București.

În sezonul recent încheiat, Adrian Falub a antrenat echipele Universitatea Cluj, în Liga 2, și Concordia Chiajna, în Liga 1, pe aceasta din urmă nereușind să o salveze de la retrogradare. În cariera sa, Falub a antrenat-o în trei perioade diferite pe „U” Cluj, dar și pe Sportul Studențesc, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureș (de două ori), CSMS Iași, UTA (de două ori), Al Urooba (Emiratele Arabe Unite) și Concordia Chiajna (de două ori).


știrea inițială

Adrian Falub, în vârstă de 47 de ani, este propunerea Steaua București pentru postul de antrenor al echipei de fotbal, clubul Armatei urmând să poarte cu acesta negocieri finale, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul clubului.

„Adrian Falub a rămas în cărți și cu el vom face negocierea finală. Este opțiunea noastră. Am discutat în comisia tehnică, am purtat toate discuțiile legale, la nivelul clubului, am analizat în profunzime și am optat, toți din comisia tehnică, pentru Falub”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul clubului.

Adrian Falub a fost antrenor al Concordia Chiajna, încercând să salveze echipa de la retrogradare. Nu a reușit, astfel că a plecat la finalul sezonului.

Lider în Liga 4 pe tot parcursul sezonului, Steaua a ratat promovarea după ultima partidă din play-off, cu Carmen București.

Comandantul CSA Steaua, Pompiliu-Bixi Mocanu, a confirmat pentru ProSport faptul că Adrian Falub se află în pole-position pentru a prelua echipa și vineri urmează să vină la București pentru a pune la punct ultimele detalii. „S-a făcut o analiză și am ajuns la el în primul rând datorită rezultatelor pe care le-a avut. Este un antrenor cu experiență, care știe ce înseamnă să promovezi o echipă din Liga 3 în Liga 2, respectiv din Liga 2 în Liga 1. Am pus la punct toate aspectele, inclusiv lotul de jucători. El se va ocupa și de aducerea unor jucători. Suporterii cred că trebuie să aprecieze seriozitatea domnului Falub. Vineri va ajunge la București, el acum este la Cluj. Ne-am pus de acord, în mod normal nu mai poate interveni nimic”, a spus Pompiliu-Bixi Mocanu, pentru ProSport.

Contactat de ProSport, Adrian Falub a recunoscut că se află în tratative cu Steaua: „Nu am semnat, suntem în negocieri. Deocamdată discutăm, așa cum s-a discutat și cu alți antrenori”, a spus Falub.

Din informațiile ProSport, Fabul cere un salariu lunar de 7.500 de lei pentru a antrena Steaua.

Marius ANGHEL 03 Jul. 2019, 20:36 Diverse
Pe aceeași temă