Steagu Roșu Brașov vrea să joace pe Tineretului. Planurile echipei care ar putea să îi ia locul lui FC Brașov

Marius ANGHEL 25 May. 2017, 16:29 Diverse

Cum la FC Brașov falimentul este iminent, la Brașov au început să apară diverse proiecte pentru continuarea activității fotbalistice. Chiar în ziua meciului cu Academica Clinceni, Liga Suporterilor Stegari (LSS) a lansat platforma online www.steagunumoare.ro unde fiecare suporter stegar se poate înscrie pentru a deveni membru sau susținător al cauzei.

„Având în vedere realitatea tot mai evidentă, falimentul actualei societăți FC Brașov este extrem de probabil. Suntem cu ambele picioare în groapă, iar acum este momentul ca suporterii să își arate devotamentul pentru club și pentru culorile galben-negre. Este timpul să ne implicăm, să dăm mână cu mână pentru Steagu” și să ne organizăm într-o comunitate puternică de unde putem să tragem toți în aceeași direcție. Pentru Steagu” Roșu Brașov. Chiar de va fi să repornim de la capăt pe cont propriu, din ultima ligă”, este mesajul Ligii Suporterilor Stegari, care a lansat o platformă de dezbatere prin intermediul site-ului steagunumoare.ro, special creat pentru acest proiect.

Proiectul Steagu Roșu

Un alt proiect este cel al clubului Steagu Roșu Brașov, care are echipă de seniori în Liga a 4-a. ACS Steagu Roșu Brașov este un club înființat în 2010, iar până anul trecut a avut activitate doar la nivelul grupelor de copii și juniori. Din sezonul 2016-2017, clubul Steagu Roșu Brașov a fost acceptat în Liga a 4-a, dar rezultatele au fost mult sub așteptări, astfel că acum, cu trei etape înainte de final, echipa se află pe ultimul loc în clasament.

„Am avut mari probleme pe parcursul acestui sezon, din păcate am rămas aproape singur, iar rezultatele au fost mult sub așteptări. Am rulat cam 50 de jucători în acest sezon, iar în ultimul timp am fost și antrenor, și șofer, și magaziner, și delegat. Totul a pornit anul trecut, la întâlnirea organizată la primărie cu cluburile private. Atunci ne-am angajat că vom avea echipe de seniori. Noi, Steagu Roșu, împreună cu Kids Tâmpa ne-am ținut de cuvânt și cu toate problemele am reușit să ne continuăm activitatea. Acum așteptăm sprijin și de la autoritățile locale, mai ales că legea permite acum acest lucru”, spune Edi Gherghe (foto mic), vicepreședintele clubului Steagu Roșu.

Vor să joace pe „Tineretului”

Pentru sezonul viitor, planurile sunt mult mai mari. Primul pas a fost făcut ieri, atunci când Gherghe a solicitat primăriei Brașov ca Steagu Roșu Brașov să dispute meciurile din campionat pe stadionul Tineretului.

Demersul lui Edi Gherghe a pornit cu stângul, asta pentru că situația juridică a stadionului Tineretului este încurcată. Astfel, pentru ca o echipă să poată disputa meciuri pe acest stadion, mai întâi trebuie semnat un contract cu cei care se ocupă de administrarea FC Brașov, adică administratorul special și administratorul judiciar, după care trebuie obținut și avizul primăriei, care este proprietarul terenului și al instalației de nocturnă.

„Vom urma pași legali în acest demers, voi discuta și cu administratorii de la FC Brașov. Eu nu am primit un leu de la autoritățile locale, astfel că doresc transparență și un contract ferm”, susține Edi Gherghe.

Planuri pentru Liga a 3-a?

Edi Gherghe a expus și planurile pentru sezonul viitor. „Am purtat discuții cu reprezentanții mai multor firme din Brașov care și-au exprimat interesul pentru proiectul nostru. Cu siguranță ne vom continua proiectul început anul trecut, acela «cu brașoveni pentru brașoveni». În funcție de buget vom vedea dacă vom continua la Liga a 4-a sau chiar a 3-a! Poate vom beneficia și de viitoarea lege a sponsorizării, dar nu excludem sprijinul CL și CJ Brașov. În cazul unei înscrieri în Liga a 3-a, cu siguranță vom fi mai bine organizați, ne vom baza pe un antrenor experimentat, dar și un lot echilibrat care să îmbine tinerețea unor juniori de perspectivă cu jucători experimentați”, a spus vicepreședintele grupării Steagu Roșu Brașov.

Întâlnire cu LSS

Edi Gherghe mai spune că va avea o întâlnire cu cei de la LSS în care va prezenta planul său. „Am stabilit o întâlnire cu cei de la Liga Suporterilor Stegari. Nimeni nu este obligat să mă iubească sau să mă placă. Eu nu doresc să iau locul nimănui. Vom discuta și vom vedea ce se va rezolva”, declara oficialul lui Steagu Roșu Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 25 May. 2017, 16:29 Diverse
Pe aceeași temă