Stadionul Fortunei, scos la licitație de Fiscul câmpinean! Datoria clubului e nesimnificativă față de cât se cere pe arenă

Marian Dima, Marius ANGHEL 17 Apr. 2015, 20:11 Diverse

Clubul Fortuna Poiana Câmpina pare că se „dezmembrează” repede, în paralel cu solicitatea declanșării falimentului, la Tribunalul Prahova, făcută de către cei care au finanțat activitatea acestei echipe, apărând și o executare silită din partea Fiscului din cel de-al doilea municipiu al județului Prahova!

Astfel, săptămâna viitoare, mai precis pe 23 aprilie, de la ora 13:00, ANAF a scos la licitație nici mai mult nici mai puțin decât stadionul „Fortuna” – fost „Poiana Câmpina”.

În anunțul publicat de Fisc, se specifică faptul că bunurile scoase la licitație sunt „sechestrate”, debitoarea AS Fortuna Poiana Câmpina având o situație cel puțin interesantă, interpretabilă chiar.

Astfel, peste 25.000 de mp de teren intravilan, tribune, vestiare, garaj și grup sanitar – întreg stadionul „Fortuna”, care tocmai fusese modernizat de Radu Călin, acum un an – vor fi scoase la licitație, la prețul de 2.267.962 ron (peste jumătate de million de euro, fără TVA), iar în cazul în care nu se va găsi un cumpărător, în mod normal, licitația se va repeta, cu scăderea prețului cu 25%.

Interesant este că datoria pe care Fiscul o are de recuperat este de doar puțin peste 1 miliard de lei vechi (undeva la 26.000 de euro, așa cum a precizat oficialul Fortunei – Jean Garabet). Adică o sumă de circa 5% din valoarea bunului scos la licitație!

Garabet a declarat: „Sincer, cred că domnul Călin s-ar bucura să se obțină prețul stabilit, de peste jumătate de million de euro, pentru că, după ce se reține acea datorie, de 1 miliard și ceva, restul banilor vor intra la club. Mă îndoiesc însă că se va găsi un cumpărător și, personal, sunt uimit de anumite adversități apărute, care nu au legătură cu fotbalul, pentru că eu am ajuns la concluzia că fotbal nu se dorește la Câmpina. Salariile către angajați sunt plătite, există această datorie la impozite, mică față de valoarea bunului scos la licitație, și poate că situația se putea rezolva altfel, dacă exista bunăvoință și dialog”.

De amintit că stadionul din Poiana Câmpina fusese cumpărat pentru aproximativ 200.000 de euro, tot la licitație, în urma executării fostului proprietar – societatea Petroutilaj, apoi, în regazonarea arenei s-au cheltuit circa 100.000 de euro și cel puțin încă pe atât în cosmetizarea stadionului (tribune, vestiare, săli, amenajare curte interioară, gard etc.).

Rămâne de văzut dacă se va găsi un nou proprietar pentru arena fostei divizionare secunde și, în fericitul caz în care acest lucru se va întâmpla, pe lângă fisc și proprietar – care își vor recupera banii – să sperăm că și spectatorul de fotbal va avea motive să se bucure!

Articol scris de Marian DIMA
Foto: FB Fortuna

Marian Dima, Marius ANGHEL 17 Apr. 2015, 20:11 Diverse
Pe aceeași temă