Arbitrajul lui Amorăriței la Brăila, contestat la finalul meciului. Frunză vrea dreptate: „Nu a vrut să se facă de râs și a rămas ferm pe poziție”. Ce a făcut centralul

Marius ANGHEL 14 Aug. 2016, 14:56 Campionat
Arbitrajul lui Amorăriței la Brăila, contestat la finalul meciului.** Frunză vrea dreptate:

Dacia Unirea a bifat, sâmbătă, în etapa a doua a Ligii 2, primul succes pe teren propriu în noul campionat, 2-0, în fața celor de la Unirea Tărlungeni, la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri care s-au disputat pe Stadionul Municipal din Brăila în ultimii ani.

Dacă fotbaliștii echipelor Dacia Unirea Brăila și Unirea Tărlungeni au căutat să evolueze la cote cât mai înalte în meciul de sâmbătă de pe Municipal, încheiat cu victoria brăilenilor cu 2-0, nu același lucru se poate spune despre arbitrul de centru Mihai Amorăriței.

Arbitrul din Câmpina i-a acordat, la un corner în minutul 72, în mod eronat cartonașul roșu lui Laurențiu Ivan, fundașul Daciei Unirea. Ce s-a întâmplat de fapt, la acel corner a existat un duel la minge între Ghiocel și Mbabai, Ivan nici măcar nu se afla prin preajmă, însă centralul s-a repezit cu cartonașul galben la Ivan și, cum acesta mai avea un galben, l-a primit și pe cel roșu. Cu toate că asistentul de pe acea parte, bucureșteanul Alexandru Midvichi, i-a spus colegului său cine pe cine a faultat, Amorăriței nu a vrut să se facă de rușine și l-a trimis la cabine pe Ivan.

Ambele echipe au terminat însă cu un jucător mai puțin meciul, Vasile Mihai, de la Unirea Tărlungeni fiind eliminat, pentru proteste repetate și injurii la adresa arbitrului în cel de-al treilea minut de prelungire al reprizei secunde.

În acest meci, arbitrul Amorăriței a dictat nu mai puțin de trei penalty-uri pentru echipa gazdă, două dintre ele fiind transformate.

La conferința de presă, directorul sportiv al Daciei Unirea, Sorin Frunză, a menționat faptul că a revăzut faza din minutul 72 și Ivan a fost eliminat în mod eronat. „Am contestat în raportul de arbitraj eliminarea lui Ivan. I-am arătat observatorului acea fază și sper să ni se facă dreptate, atât cât se mai poate face acum. Ghiocel a fost implicat într-un duel cu Mbabi, nu Ivan. Cu toate că asistentul i-a spus ce s-a petrecut în acel clinci, centralul probabil că nu a vrut să se facă de râs și a rămas ferm pe poziție. Despre meci ce să spun, am avut destule emoții, pentru că la 0-0 cei din Târlungeni au avut câteva șanse de gol, însă pe ansamblu consider că merităm victoria. Din nou forța grupului și-a spus cuvântul, acum trebuie să trecem peste euforia victoriei și să ne concentrăm pentru meciul de la Arad”, a declarat Sorin Frunză.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 14 Aug. 2016, 14:56 Campionat
Pe aceeași temă