Stadionul „Dan Păltinișanu” respiră! FOTO | Cum se prezintă gazonul arenei din Timișoara după Diskoteka Festival

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Jun. 2019, 14:21 Diverse

Dacă, de cele mai multe ori, stadioanele din România au avut de suferit când au avut loc concerte pe ele, la Timișoara vorbim de un caz destul de fericit. După trei zile de Diskoteka Festival, gazonul de pe bătrânul „Dan Păltinișanu” arată extrem de bine, contrar situațiilor de la Cluj, Ploiești sau chiar București, la evenimente similare. Joi, încă se mai demonta scena, deoarece recuzita pentru eveniment a fost una impresionantă.

Terenul de pe „Marele Oval” a rezistat foarte bine la afluxul mare de spectatori de la festivalul de muzică disco. Joi încă se mai făceau ultimele lucrări de curățenie, iar scena va fi demontată complet zilele viitoare. Ulterior, gazonul va primi o „doză” de îngrășământ, ca să își revină, băncile de rezerve vor fi montate la loc, deoarece au fost scoase cât timp a avut loc festivalul.

Diskoteka Festival va avea loc anul viitor tot la Timișoara

Interesant este că organizatorii au anunțat deja o a doua ediție și anul viitor, cu deja unele trupe antamate. Nu este exclus ca o a doua ediție Diskoteka Festival să aibă loc tot în aceeași locație, deoarece tot mai multe voci consideră că „Dan Păltinișanu” nu va fi demolat în curând, cu toate că la finalul meciului Avântul Periam – Dudeștii Noi (3-2), finala fazei județene Timiș a Cupei României, acest lucru s-a transmis.

„Nu mă așteptam, mai ales două echipe atât de mici să joace ultimul meci pe acest stadion cu o asemenea istorie. Dar ne bucurăm că am scris ultima foaie de istorie din viața acestui stadion”, spunea Răzvan Trandu, jucătorul celor de la Avântul Periam, desemnat omul meciului.

Organizatorii nu au anunțat o locație anume, dar singura variantă în Timișoara ar fi un câmp, deoarece niciunde nu încap mult peste 20.000 de oameni.

Altfel, pentru viitorul sezon, și conducerea Ripensiei a anunțat că ar prefera ca echipa să joace pe „Dan Păltinișanu” meciurile oficiale, nu în Ciarda Roșie.

„Vreau să anunț foarte clar că nu renunț la această idee, de a demola actualul stadion și de a construi altul pe locația existentă. Noi am demarat toate procedurile. Mi-e greu să vă spun exact ca și termen. Dar eu sper ca, în momentul în care vom avea anul viitor contractul de demolare și execuție, de anul viitor din toamnă, dacă nu apare niciun fel de piedică, să putem intra cu demolarea în stadion”, spunea, nu cu mult timp în urmă, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.


Cluj Arena după festivalul Untold


Stadionul Dunărea din Galați, după concertul Forza ZU. Foto: Sorin Pană

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Jun. 2019, 14:21 Diverse
Pe aceeași temă