Ripensia are obiectivele trasate pentru sezonul viitor: „Trebuie să punem cărămizile una peste alta, nu să construim pe nori”. Președintele Mihu nu vrea demolarea „Marelui Oval”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 May. 2019, 20:38 Campionat
  • Deși actualul sezon nu s-a terminat, conducerea Ripensiei a anunțat deja pe ce direcții se va concentra în viitorul imediat, pentru a dezvolta clubul de fotbal privat. În principal, prioritățile sunt dezvoltarea infrastructurii și mărirea centrului de juniori al clubului.
  • Cât despre promovarea în prima ligă, clubul o va face când va exista un stadion în Timișoara omologabil pentru prima ligă, deoarece exclud varianta evoluției într-un alt oraș.
  • Cât despre dorința voalat exprimată de antrenorul Alexandru Pelici de a pleca, dacă echipa de seniori nu își propune mai mult, președintele Dumitru Mihu a sugerat că antrenorul trebuie să se plieze pe posibilitățile clubului.

 

În actualul sezon, Ripensia a avut un buget de 650.000 de euro. Practic, mai mare decât ce spun că au cheltuit cei de la Academica Clinceni, dar infim față de alte grupări, precum „U” Cluj, Petrolul sau Chindia. Președintele Dumitru Miu spune că suma e garantată cert și pentru sezonul 2019-2020. De asemenea, președintele și oamenii de afaceri din conducerea roș-galbenilor vor crea un club pentru oamenii de afaceri, Ripensia 100.

În plus, acum se lucrează la noul sediu, din Primăria veche, unde a existat și sediul Ripensiei interbelice. „Obiectivul nostru este să construim un club de fotbal și nu o echipă. Asta înseamnă că trebuie să depunem eforturi la toate nivelele. Nu este o soluție pentru noi, ca și club, politica aceasta de a crea un foc de artificii. Că după vine bezna! Nu ne dorim performanțe cu orice preț. Toate componentele clubului trebuie să crească armonios și noi avem probleme la infrastructură. Trebuie să punem cărămizile una peste alta, nu să construim pe nori”, a precizat Dumitru Mihu.

Ripensia ar fi dorit stadionul CFR, dar dorința nu este foarte realizabilă

Ambițiile conducerii ripensiste sunt să obțină noi baze de antrenament, ca să crească și capacitatea Centrului de copii și juniori. Acum, nouă antrenori pregătesc 150 de copii, iar clubul dorește să ajungă la 400 de juniori, ghidați de 20 de antrenori.

Pe lângă terenul din Ciarda Roșie, clubul mai are ca baze de pregătire terenul din comuna periurbamă Urseni, dar și baza Auto, din cartierul timișorean Freidorf.

Conducerea a discutat cu reprezentanții primăriei pentru terenul Dacia, din cartierul Mircea cel Bătrân.

De asemenea, o arenă pe care ripensiștii au pus ochii e stadionul CFR. Aceasta aparține de Regionala CFR și acest lucru blochează orice dorință de a face acolo un contract de concesiune. „E nevoie de investiții serioase acolo. Noi nu ne permitem să facem investiții serioase într-o locație pentru care nu avem o bază de timp îndepărtată. Vrem contracte ferme, pe minimum 10-15 ani, iar legislația nu le permite lor să facă asemenea contracte și atunci avem un blocaj în acea zonă”, a punctat Mihu.

În viitorul sezon, președintele speră ca „Dan Păltinișanu” să nu fie demolat și echipa să poată juca acolo.

Pelici trebuie să își domolească ambițiile

Alex Pelici a sugerat că nu mai rămâne încă un sezon să lupte pentru evitarea retrogradării. Președintele Mihu a explicat eufemistic că timișoreanul trebuie să accepte limitele clubului. „Avem o discrepanță între un antrenor foarte bun, cu aspirații foarte mari. Nivelul clubului este pe undeva la mijloc, iar din punct de vedere al infrastructurii, suntem jos. Apar mari probleme de funcționare când nu se sincronizează cele trei elemente. Alex Pelici e un antrenor bun, care a venit în orașul lui să facă performanță. Îl înțelegem, nu știm în ce măsură noi, ca și club, vom reuși să creăm condițiile pentru ca dânsul să-ți poată atinge obiectivele. Fiecare om ce vine trebuie să respecte obiectivele clubului. Agendele personale nu sunt recomandate deocamdată într-un club care are un anumit nivel și un anumit ritm. Dacă un cal e prea puternic, se rupe hamul”, a explicat președintele.

Pleacă Dumiter, revine Mediop?

Din actualul lot, aproximativ opt fotbaliști ai Ripensiei nu au contract și pe sezonul viitor. Singurul cu oferte certe din prima este atacantul Andrei Dumiter, de 20 de ani.

Președintele Mihu a precizat că sportivul mai are trei ani contract cu roș-galbenii și va pleca dacă va exista o ofertă care să mulțumească și clubul. Dacă Dunărea Călărașși va retrograda, roș-galbeni așteaptă o revenire a lui Ndiaye Mediop, deocamdată accidentat. Echipa antrenată de Dan Alexa a plătit 25.000 de euro pe senegalez.

Reunirea Ripensiei va avea loc pe data de 26 iunie.

Până atunci, echipa are ultimul meci vineri, de la ora 11, pe terenul Farului. Ripensia e pe locul 11, cu 46 de puncte, iar Farul are tot atâtea, și ocupă locul 12.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 May. 2019, 20:38 Campionat
Pe aceeași temă