Senatorii de drept ai Rapidului!

Marius ANGHEL 27 Dec. 2012, 11:30 Diverse
Senatorii de drept** ai Rapidului!

Ionut Plamada (foto) si Cornel Cainari sunt singuri jucatori de la Rapid Suceava care au fost titulari in toate cele 12 meciuri din cadrul turului Ligii a 2-a, primul bifand 1.079 de minute jucate, in vreme ce al doilea a fost pe teren pret de 1.077 de minute. Urmatoarele pozitii din clasamentul celor mai folositi jucatori „ceferisti” in sezonul de toamna sunt ocupate de capitanul Florin Plamada si mijlocasul Claudiu Velescu, ambii cu cate 990 de minute jucate.

Acest top virtual continua cu Daniel Balan (872 de minute), Andrei Lozneanu (815 de minute), portarul Andrei Preda si veteranul Dorin Semeghin (amandoi cu cate 810 minute).

Pe lista celor 21 de jucatori care au imbracat tricoul Rapidului in prima jumatate a campionatului mai figureaza: Mircea Negru (771 de minute), Paul Bosancu (564 de minute), Sascha Marinkovic (558 de minute), Cristian Spatar (401 de minute), Ciprian Sumanariu (357), Radu Sava (337), Constantin Arotaritei (327), portarul Catalin Pascal (270), Catalin Golofca (268), Vlad Gheorghiu (196), Andrei Duman (185), Alexandru Moldovan (87) si Tudor Homneac (37).

In consecinta, in baza acestei statistici, cel mai folosit prim „11” de catre Rapid arata astfel: Preda – Balan, Lozneanu, Fl. Plamada, Semeghin – Bosancu, Velescu, Cainari, I. Plamada – Marinkovic, M. Negru.

In privinta fortei ofensive, Rapid Suceava ocupa penultimul loc intr-un clasament al celor mai prolifice atacuri din seria intai, „ceferistii” avand o medie de un gol marcat pe meci in turul campionatului. De altfel, „alb-visiniilor” le-a lipsit omul de gol, singurii despre care poate fi vorba ca au punctat la acest capitol fiind Mircea Negru si Ionut Plamada, fiecare cu cate trei reusite in sezonul de toamna.

La zestrea de 12 goluri inscrise de rapidisti in prima parte a stagiunii si-au mai adus aportul Daniel Balan, Vlad Gheorghiu, Catalin Golofca, Sascha Marinkovic, Cornel Cainari si Andrei Lozneanu, fiecare cu cate un gol.

„Ceferistii” detin si unul dintre recordurile negative ale seriei intai cu cele mai multe meciuri consecutive fara gol marcat: patru.

In ceea ce priveste defensiva, Rapid ocupa locul 6 intr-un clasament al celor mai ermetice defensive din seria intai, cu o medie de 1,4 goluri incasate pe meci. Titular in noua jocuri, portarul Andrei Preda are o medie de 1,22 goluri primite / meci, devansandu-l pe colegul sau Catalin Pascal, cu o medie de 2 goluri incasate / meci.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 27 Dec. 2012, 11:30 Diverse
Pe aceeași temă