S-a săpat prima „tranșee” pe stadionul Motorul! Falcă anunță o arenă acceptabilă pentru sezonul următor

Marius ANGHEL 28 Mar. 2017, 15:17 Diverse
S-a săpat prima

Cu UTA „exilată” la Șiria pentru returul Ligii a 2-a, primăria Arad are undă verde să reabiliteze arena „Motorul”. S-au anunțat investiții de aproximativ 600 de mii de euro în refacerea gazonului și mărirea capacității stadionului. Astfel, săptămâna trecută au apărut primii „constructori”, vreo doi-trei, care au săpat un șanț de-a lungul tribunei întâi pentru a se turna o parte din fundația noii tribune. În această săptămână, pentru „tranșeul” de pe cealaltă a terenului s-a cerut intervenția unui miniexcavator, în timp ce despre „operațiunea” de înlocuire a gazonului cu cel semi-hibrid nu se știe încă nimic.

Luni, cu ocazia întâlnirii cu cetățenii pe Facebook, primarul Falcă a lăsat să se înțeleagă faptul că investițiile în municipiu, respectiv licitațiile pentru realizarea lucrărilor, nu au putut fi făcute atâta timp cât nu a fost aprobat bugetul pe 2017. „De abia de pe 17 martie, Aradul are un buget, o să începem și investițiile. La > o să mai cumpărăm o tribună, o să lucrăm la gazon, pentru ca în sezonul 2017-2018 stadionul să arate acceptabil”, a fost scurtul răspuns al edilului la întrebarea despre ritmul lucrărilor la arena din Aradul Nou.

Pe de altă parte, Falcă a început să devină realist, atâta timp cât nu a mai pomenit despre visele legate de darea în folosință în acest an, chiar și parțial, a stadionului „Francisc Neuman”.

Până una alta, conducerea UTA-ei a trimis o adresă către primăria Arad, respectiv Serviciului bazelor sportive din municipiu, prin care reamintește că, pe baza contractelor de închieriere semnate între părți, instituția de la kilometrul zero e obligată să creeze condiții de antrenamente și joc bune pentru echipele clubului. Nu mai departe de alaltăieri, ambii antrenori de la grupele de juniori Elite, Dan Oprescu, respectiv Costel Bogoșel, s-au plâns de calitatea gazonului din Sânnicolau Mic, însă lucrurile nu stau mai bine nici pe „ICRTI”.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 28 Mar. 2017, 15:17 Diverse
Pe aceeași temă