Reorganizare a centrului de copii și juniori din Zăvoi

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 17:00 Diverse
Reorganizare a centrului de copii și juniori** din Zăvoi

Din acestă lună, Centrul de copii și juniori al CSM Râmnicu Vâlcea a fost reorganizat, fiind împărțit în trei categorii.

Centrul coordonat de Gabi Mangalagiu are trei paliere de performanță: inițiere (6-10 ani), dezvoltare (10-14 ani) și perfecționare (14-18 ani). În prezent, centrul cuprinde peste 350 de copii și juniori, născuți in perioada 1995-2006, de care se ocupă 15 antrenori.

„Am plecat de la un fenomen care s-a întamplat în fotbalul vâlcean în ultimii douăzeci de ani. Am avut foarte mulți fotbaliști născuti în județul Valcea, care nu au reușit să joace la prima echipă și s-au realizat profesional la alte cluburi din alte județe. Noi vrem ca, intr-o perioadă scurtă de timp, lucrurile să intre pe un nou făgaș. Vrem să aducem la Valcea cei mai talentati copii din judet, dar și din regiune. În prezent, avem cinci tineri talentați care se pregătesc în Centrul nostru. E vorba de Deaconu, de la Măciuca, Cosmin Piscanu și Marin Andrei, aduși în vara trecută de la FC Argeș, portarul Dumitrică de la Dragășani și Marian Ion de la Perișani, via clubul Frăția din Rm. Vâlcea. Toti acești juniori sunt născuți în 1996, iar Piscanu a prins deja lotul de 18 deplasat la Bistrița” a declarat pe site-ul clubului, managerul clubului, Lucian Munteanu.

Șeful Centrului, fostul atacant al Chimiei, Gabi Mangalagiu crede că Vâlcea este un izvor nesecat de talente. „Avem copii talentați in Vâlcea, va trebui să-i căutam permanent și să-i aducem la Centru. E important că echipa mare evoluează la un anumit nivel de performanță, pentru ca acești copii vor avea un obiectiv clar: să ajungă la prima echipă. Avem cateva exemple de juniori care au facut pasul spre echipa mare și il menționez aici pe Denis Dumitrașcu, component de bază la lotul național. Deasemenea, juniori precum Marin sau Rizea participă în mod regulat la antrenamentele echipei mari, iar Văcaru, Marian Ion și Prvulovic sunt monitorizați de antrenorul CSM. Avem la dispoziție terenul sintetic, terenul de la Căzanești, dar și Baza de la Oltchim acolo unde s-au făcut câteva investiții. Vom avea un sistem de preluare a grupelor de vârstă, astfel încât, niciun antrenor nu va lua o grupa de la început și până la terminarea junioratului. Vom avea grupe de elite la grupa de vârstă, pentru a crea un mediu concurențial. Faptul că un copil, va intâlni, pe perioada junioratului, doi-trei antrenori este în avantajul său. Îl pregătește pentru performanță, îl obișnuieste cu modalități diferite de pregătire, cu antrenori diferiți și ii va fi mai ușor să se integreze atunci când va merge să joace la o echipă, dupa terminarea junioratului. De la fiecare antrenor va avea de învățat câte ceva. În plus, de pregatirea portarilor de la juniori si copii se ocupă Robert Tufiși, cel care antreneaza si portarii de la echipa mare” a spus Mangalagiu (foto) pentru www.csmrmvl.ro.

Iată modul cum este structurat Centrul de Copii și juniori al CSM Râmnicu Vâlcea:

Perfectionare (14-18 ani)
JUNIORI A (1995-1996): Antrenor: Cristian LAZAR
JUNIORI B (1997-1998): Antrenor: Gabriel MANGALAGIU

Dezvoltare (10-14 ani)
JUNIORI C (1999): Antrenor: Marius PUFU
JUNIORI C (2000): Antrenor: Marian DEACONESCU
JUNIORI D (2001): Antrenor: Cristian BORA
JUNIORI D (2002): Antrenor: Constantin LAZAR (MARA)
JUNIORI E (2003): Antrenor: Alin PUFU

Inițiere (6-10 ani)
GRUPA 2004: Antrenor: Daniel BARBUT
GRUPA 2005: Antrenor: Ovidiu CREANGA
GRUPA 2006-2007: Antrenor: Dumitru TELESPAN, Lucian CATARGIU, Emil CIULEI, Viorel CIOFICA, Gheorghe LEPADATU
JUNIORI A1(1995-1998): Antrenor: Doru CATRINOIU

Articol scris de Adi Georgescu

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 17:00 Diverse
Pe aceeași temă