„Regret să știu Bacăul în B”

29 May. 2012, 15:33 Diverse

Când spui Narcis Răducan, spui idolul tribunei băcăuane. Deși au trecut șapte ani de când s-a despărțit de FCM Bacău, fostul fantezist al „galben-albaștrilor” continuă să rămână unul din preferații publicului de pe „Municipal”. O simpatie durabilă în timp, dar și reciprocă. „Bacaul va avea, intotdeauna, un loc special in inima mea”, a marturisit Narcis Raducan, care a evoluat pentru FCM in mai multe etape: in sezonul 1994-’95, in returul editiei 1996-’97, in 1998-’99 si intre 2002 si 2005.

Returul din ’97

Cea mai frumoasa perioada? „Mi-e greu sa aleg. M-am simtit foarte bine si in 1994-’95, atunci când Bacaul era in B, iar stadionul era mai mereu plin la meciurile de acasa. Nu pot uita, totusi, primavara lui ’97, când m-am intors sub forma de imprumut de la Steaua. Am câstigat atunci toate meciurile de pe teren propriu, desi, printre adversare, s-au aflat si Steaua, si Dinamo, si Rapid. Au fost vremuri superbe, atât pentru mine, cât si pentru publicul bacauan”, isi aminteste Raducan.

O „dublă” de adio

In ultima partida disputata pe teren propriu in respectivul sezon, FCM Bacau a intâlnit Timisoara, care isi juca ultima sansa de a ramâne in A. Narcis Raducan isi aminteste totul de parca meciul cu timisorenii s-ar fi jucat chiar ieri: „I-am batut cu 2-0 si i-am retrogradat. Eu am dat ambele goluri. Mi-a iesit tot: fente, driblinguri, suturi. Unul din goluri l-am dat cu capul, la centrarea colegului meu de camera, Ovidiu Rotariu. La final, timisorenii plângeau. Nu puteam sa-i ajutam; noi jucam toate meciurile pe teren”.

Alt final de sezon

La 15 ani distanta, FCM Bacau se pregateste de un alt meci de final de sezon. De data aceasta in liga secunda, cu Dunarea Galati. „Regret sa stiu Bacaul in B. Un oras cu o asemenea traditie fotbalistica ar merita din plin sa figureze din nou pe harta Ligii I. Din pacate, din momentul in care Dumitru Sechelariu nu a mai fost primar, nici echipa nu a mai fost sustinuta de autoritatile locale, iar totul s-a dus in jos”, spune Raducan, care a asistat in 2004-2005 la vicisitudinile echipei fanion a Bacaului.

Exemplu de urmat

Narcis Raducan, spera, deci, ca intr-un viitor nu foarte indepartat, FCM Bacau sa revina in prima liga. Pâna atunci, tine sa salute politica „galben-albastrilor” de a miza in structurile de conducere pe fosti jucatori reprezentativi ai FCM Bacau: Daniel Scânteie ca presedinte, Cristi Popovici, Marius Gireada si Daniel Bogdan ca antrenori. „Am jucat cu ei, ii cunosc si ii respect. Cred ca toate cluburile ar trebui sa procedeze la fel si sa-si coopteze fostii jucatori in staff-ul tehnic sau in cel de conducere”, a concluzionat Raducan.

Sursa: Deșteptarea

29 May. 2012, 15:33 Diverse
Pe aceeași temă