EXCLUSIV | Ultimul „supraviețuitor” al Forestei din meciul cu Dinamo 5-4. Dezvăluirile omului care avea grijă de mușchii lui Niță, Păcurar sau Ciobanu: „Marin Barbu înnebunise”

Marius ANGHEL 01 Oct. 2019, 11:53 Stiri

ProSport l-a găsit pe masorul Ion Armeanca (62 de ani), în stafful actual al lui Petre Grigoraș la Suceava, cel care se afla și în urmă cu 19 ani în echipa de lucru a lui Marin Barbu la Foresta, la celebra confruntare cu Dinamo, scor 5-4, în „Ștefan cel Mare”. Armeanca, cunoscut ca Pepe la Suceava, frapează printr-o sinceritate dezarmantă și are capacitatea de a naște imagini dinamice în mintea interlocutorului. Povestește secvențe din vestiarul lui Marin Barbu și încheie interviul într-un mod care ne prinde pe contre-pied.

Foresta va juca din nou cu Dinamo, un arc peste timp, de data aceasta la finalul lui octombrie, în optimile Cupei României.

Domnule Armeanca, echipa dumneavoastră întâlnește acum, din nou, Dinamo. Ce amintiri vă leagă de un astfel de meci?
Îți dai seama că, după ce am aflat că am căzut cu Dinamo în Cupa României, gândul mi-a fugit imediat la data de 11 noiembrie 2000. Atunci am întors rezultatul cu Dinamo, după ce primisem patru goluri.

Și atunci, dar și acum sunteți masor la Foresta. Cum erau jucătorii de atunci ai Forestei?
Eu sper că nu se vor supăra pe mine băieții din echipa actuală, dar atunci, la noi, la Foresta, aveam jucători mult mai buni. Aveam în apărare un Ciobanu. Îl aveam în atac pe ăla micu’, Robert Niță. Mai erau un Semeghin, un Păcurar.

„Au întors rezultatul am intrat cu toți în istorie”

Cum a fost atmosfera în vestiarul Forestei la pauza meciului din Ștefan cel Mare?
Aoleu! Nu vreau să îmi aduc aminte. Dinamo conducea deja cu 3-0, iar Marin Barbu înnebunise. A început să ia toate sticlele la picioare în vestiar, iar dacă erai prin spital la Floreasca, cred că și de acolo îl auzeai pe Magiun cum urla la jucători. Le-a zis că, dacă mai primim în repriza a doua multe goluri, îi trimite pe jos acasă. De nervi, mai avea un pic și chiar îi lua la «capace». Însă uitați și voi că nebunia asta a lui Magiun i-a trezit pe băieți, iar după ce jucătorii au întors rezultatul am intrat cu toți în istorie. Mă bucur mult că și după 19 ani voi încă mai vorbiți de noi și de acel rezultat.

Robert Niță era un jucător pretențios când vă chema pentru masaj?
Mulți poate spun că Robert era un om îngânfat, nu era plăcut de toți, dar să știți că era un fotbalist al naibii de iute. Era un fotbalist foarte bun și îmi pare rău că nu a putut să se impună și pe la echipa națională a României. Vreau să știți că eu aveam o afinitate pentru el și îl masam cât de bine puteam atunci când îmi cerea acest lucru.

Credeți că Foresta poate să învingă din nou Dinamo?
Este greu, dar nu imposibil. Băieții trebuie să creadă în forțele lor, iar dacă vor învinge și ei vor intra cu acest rezultat în istorie.

Apropos, nu găsim în arhivă nicio poză cu dumneavoastră. Ne puteți trimite una, dacă aveți?
Eu am 62 de ani. Sunt bătrân și am un telefon cu butoane din ăla vechi. Este la fel de bătrân ca mine. Nu am posibilitate să vă trimit o poză. Însă vă mulțumesc frumos că m-ați sunat. A fost o onoare pentru mine să vorbesc cu ProSport.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV | „I-am găsit pe băieți dărâmați psihic”. Ionuț Lupescu a dezvăluit pentru ProSport care era atmosfera în vestiar după Dinamo – Foresta 4-5 și ce i-a transmis Salomir când conduceau cu 4-1

CASETA TEHNICĂ‚

Dinamo – Foresta 4-5 (T. Petre 12, Mihalcea 23, Tameș 43, M. Niculae 47 / Niță 62, 90, Păcurar 73, Botan 75, 82)

Dinamo: Preda – Onuț, Mihali, Năstase, Tinel Petre – Bolohan, Ionuț Lupescu, Tameș, Vlăduț Munteanu – Adrian Mihalcea, Marius Niculae
Foresta: Nae – Șchiopu, Ovidiu Ciobanu, Munteanu, Beldiman – Botan, Ene, Brujan, Semeghin – Păcurar, Robert Niță

 

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV | Petre Grigoraș, după ce Foresta a picat cu Dinamo în optimile Cupei României: „Nu vrem să plecăm din Moldova. Sper să aducem o nocturnă mobilă la Suceava!”

Articol scris de Daniel VLAD
Foto: eusunt12.ro și forestasuceava.com
 

Marius ANGHEL 01 Oct. 2019, 11:53 Stiri
Pe aceeași temă