Rapidul, dreptatea și elvețienii!

Marius ANGHEL 05 Dec. 2013, 15:21 Diverse
Rapidul, dreptatea și elvețienii!

După tăiatul porcului și țuica fiartă de la Mânăstirea, Rapidul va aștepta vești din Elveția. De la Lausanne, de la Tribunalul Federal, unde trimișii lui Cristescu și Zamfir s-au dus cu jalba‑n proțap, după ce TAS‑ul i-a smuls din prima Ligă și a adus, în etapa a treia, Chiajna pe prima scenă.

Pe 14 ianuarie judecătorii elvețieni i-au chemat pe cei de la Chiajna, să-i întrebe de ce s-au adresat la TAS. Apoi, pe cei de la TAS, să-i întrebe de ce au hotărât ce-au hotărât. În fine, pe cei de la FRF, să le explice cum de-au putut pune la cale în Comitetul Executiv acea enormitate de baraj.  

Probabil că împricinaților le va fi greu să răspundă, iar judecătorii elvețieni, așa sobri cum îi știm, vor avea pe parcursul audierilor mai multe momente de perplexitate, gestul lor predominant urmând a fi scărpinatul în cap a nedumerire.
Pentru cei care nu știu și cred că TAS-ul e de capul lui, iată că nu e! Având sediul pe teritoriul de jurisprudență al acelui Tribunal Federal de la Lausanne, judecătorii sportivi sunt obligați să dea socoteală judecătorilor civili, extrasportivi, spuneți-le cum vreți, din Elveția.

S-ar putea ca jalba Rapidului să fi fost făcută de pomană, rumenii justițiari ai Cantoanelor să nu priceapă o iotă din toată povestea, să-și decline competența, iar lucrurile să rămână, că tot e vorba de Rapid, ca-n tren! După cum s-ar putea ca în urma audierilor judecătorii elvețieni să-și dea seama că TAS-ul a încălcat o procedură, că echipa din Chiajna n-a îndeplinit obligatoriul criteriu sportiv de a evolua în prima Ligă și că FRF, prin deciderea acelui baraj, a luat cea mai comică hotărâre din istorie.

Probabil că Tribunalul Federal nu va băga Rapidul înapoi în prima divizie, că nu e asta treaba lui. Dar dacă trimite cazul la rejudecare, la TAS sau chiar la FRF, atunci acest lucru s-ar putea să se întâmple. Dacă ați crezut că în decembrie, după 16 etape disputate deja, știm componența primului eșalon, ați crezut greșit. S-ar putea s-o aflăm prin februarie, și-atunci să te ții distracție!

Editorial scris de Alin BUZĂ‚RIN

Marius ANGHEL 05 Dec. 2013, 15:21 Diverse
Pe aceeași temă