Al-Rapid, Al-Zamfir și poveștile Șeherezadei

Marius ANGHEL 10 May. 2014, 10:29 Diverse
Al-Rapid, Al-Zamfir și poveștile Șeherezadei

Husein Abdulah Husein al-Ahmar. Așa-l cheamă pe arabul, yemenitul, prințul și șeicul care a venit să cumpere Rapidul. Rețineți, de două ori Husein. Să nu-l scrieți de trei ori, că se supără!

Capul încoronat din Yemen a aterizat la Otopeni printre pasagerii de rând, printre marmitele cu sarmale ale neamurilor căpșunarilor din Castellon, printre pungile de duty-free cu parfumuri la 125 de ml cu 25% gratis și printre whisky-urile la kil troncănite de aluminiul cărucioarelor pentru bagaje. Îmbrăcat într-un sacou lucios de care se găsesc la kilogram la chinezi, pirpiriu, cu o mustăcioară de kebăbar la Piața Miniș, megamagnatul a tăcut, iar translatorul româno-arab, probabil vreun absolvent de Utilaje în doisprezece ani de studiu, a îngăimat că se va face afacerea cu domnul Zamfir.

Aici e cheia. La domnul Zamfir. Patronul a mai aruncat suporterilor și publicului încă o chiftea de pe grătarul veșnic încins al tovarășului său, Cristescu. Acest muslin plăpând, provenit dintr-o familie cu sânge albastru, va salva corabia giuleșteană, transformând-o într-o mega-afacere de tip PSG, Man. City sau care or mai fi. Așa că, băieți, lăsați bannerele cu Dubaiul, că domnul Zamfir nu s-a fâțâit de pomană pe-acolo! Grație șarmului său inconfundabil, datorită complicității benigne a spiritului său iscoditor, mereu în căutare de bani pentru Rapid, maestrul Zamfir a dibuit într-o oază a fericirii după care a alergat febril această sursă nesecată de prosperitate! Rapidul e salvat! Martin&co își vor primi numaidecât salariile restante de un an și ceva, Husein&Husein va face ca pe conducte să curgă taboule și humus, iar în locul bătrânei arene să se ridice un stadion megalitic, de tipul acelora care nu vor fi gata niciodată pentru Mondialul din Qatar!

În loc să ajungă la ProRapid, Husein la pătrat se pare că a fost deturnat către Zimnicea, probabil să cumpere ceva cazmale de la Ioan Niculae. Treaba cu Rapidul mai așteaptă, probabil că anunțatul prinț yemenit are vreo șaormerie în insolvență pe la Roșiorii de Vede și după ce-o vinde, se ocupă și de Pancone și ai săi. Încă nu e clar dacă 2XHusein vrea să cumpere clubul de fotbal sau clubul de noapte pe care Zamfir cică l-ar avea prin Mamaia. Tot ar fi bine, poate așa s-ar găsi niște mărunțiș pentru o deplasare cu avionul la Iași!

Acest Aladin de Yemen nu pare altceva decât o țeapă din ciclul Gruia Stoica, îmbrăcat între timp în pijama de tigru la Rahova. Sau, dacă vă aduceți aminte, gen neamțul acela care a venit numindu-se Lutz Schtake și a plecat după câteva zile sub numele legendar de Șuț Lache. Țepe au mai fost și vor mai fi. Mai trist e că domnul Zamfir, un om care deține atâtea informații, mai mult sau mai puțin clasificate, crede că fanii Rapidului mai pot fi păcăliți cu duhuri ieșite din lampă. Greșit, maestre! Acești oameni sunt inteligenți, au umor și simt țeparul. De fapt, l-au simțit deja!

Editorial scris de Alin BUZĂ‚RIN

Marius ANGHEL 10 May. 2014, 10:29 Diverse
Pe aceeași temă