Primarul din Târgu Jiu caută vinovați după ce Tribunalul a obligat la plata către Pandurii a restențelor din ultimii doi ani. „Nu ne imaginam că vom ajunge într-o astfel de situație și nici nu ar fi corect”

Marius ANGHEL 16 Jul. 2018, 16:52 Diverse
Primarul din Târgu Jiu caută vinovați după ce Tribunalul a obligat la plata către Pandurii a restențelor din ultimii doi ani.**

Primarul din Târgu Jiu „tună” după ce, săptămâna trecută, Tribunalul Gorj a decis că acționarii clubului Pandurii, printre care și instituția pe care o conduce, trebuie să achite către echipa din Liga 2 cotizațiile din ultimii aproape 2 ani, pe care până acum le-au omis.

Consiliul Local Târgu Jiu are de achitat către CS Pandurii despăgubiri în valoare de 2.090.028 de lei. În total, clubul gorjean ar trebui să primească de la cei patru asociați aproape 2 miloane de euro, sumă care ar scoate-o din insolvența în care se află acum. Decizia Tribunalului nu este însă definitivă, verdictul final urmând a fi dat de către Curtea de Apel Craiova.

Edilul șef Marcel Romanescu spune că nu are de unde să dea atâția bani clubului Pandurii și a pus să se caute vinovatul pentru această situație în care s-a ajuns.

„Nu este o decizie definitivă. O să iau legătura cu cei de la Direcția Juridică și cu secretarul și o să vedem exact care este modalitatea în care vom acționa în perioada următoare. Acolo apare Consiliul Local cu acea datorie de 20 de miliarde (n.r. – lei vechi). Vom vedea dacă sunt persoane vinovate pentru situația în care ne aflăm. Ar fi anormal ca locuitorii din Târgu Jiu să plătească pentru datorii făcute anterior și asumate de anumite persoane. Nu am văzut hotărârea judecătorească. Primăria nu are această sumă. Nu am prevăzut în buget. Nu ne imaginam că vom ajunge într-o astfel de situație și nici nu ar fi corect. S-ar putea să fie anumite persoane responsabile. Dacă există o astfel de culpă, trebuie să plătească. O să analizez foarte corect. Dacă sunt persoane vinovate de tot ce s-a întâmplat în perioada anterioară, trebuie să răspundă și să plătească”, a spus primarul Marcel Romanescu la Radio Infinit, citat de Pandurul.ro.

Dacă primăria Târgu Jiu e nevoită să plătească circa 2 milioane de lei către Pandurii, în schimb, Complexul Energetic Oltenia are de achitat aproape 6,5 milioane. Un alt asociat dintre cei cinci pe care îi are clubul gorjean, firma Artego SA, a fost exonerată de la plata contribuțiilor, după ce aceasta trimisese o cerere de retragere din acționariat pe 31 octombrie 2017.

Iată decizia de joia trecută a Tribunalului Gorj: „Admite în parte acțiunea. Obligă pârâtele să plătească reclamantului despăgubiri reprezentând contravaloarea cotizației cu dobânda legală și indicele de inflație după cum urmează: Complexul Energetic Oltenia SA – 6.398.608,88 lei, Consiliul Local Târgu Jiu – 2.090.028,93 lei, Consiliul Județean Gorj – 512.303,65 lei, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia – 414.525,03 lei. Respinge acțiunea față de pârâta ARTEGO SA. Obligă pârâții la 4000 lei cheltuieli de judecată către reclamant”.

Marius ANGHEL 16 Jul. 2018, 16:52 Diverse
Pe aceeași temă