Pandurii a propus acționarilor reeșalonarea datoriilor, însă n-a primit niciun răspuns. Se așteaptă decizia Curții de Apel Craiova

Pandurii a propus acționarilor reeșalonarea datoriilor, însă n-a primit niciun răspuns.** Se așteaptă decizia Curții de Apel Craiova

După ce Tribunalul Gorj a decis că patru dintre acționarii CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu sunt obligați să-și achite contribuțiile neonorate din ultimii doi ani, în valoare de aproximativ 2 milione de euro, administratorul special al clubului, Marin Golea, le-a trimis acestora o notificare, prin care le-a propus plata în rate a datoriilor. Propunerea privind reeșalonarea datoriilor n-a primit însă niciun răspuns.

„Admite în parte acțiunea. Obligă pârâtele să plătească reclamantului despăgubiri reprezentând contravaloarea cotizației cu dobânda legală și indicele de inflație după cum urmează: Complexul Energetic Oltenia SA – 6.398.608,88 lei, Consiliul Local Târgu Jiu – 2.090.028,93 lei, Consiliul Județean Gorj – 512.303,65 lei, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia – 414.525,03 lei. Respinge acțiunea față de pârâta ARTEGO SA. Obligă pârâții la 4000 lei cheltuieli de judecată către reclamant”, a stabilit Tribunalul Gorj.

Acționarii așteaptă acum decizia Curții de Apel Craiova, dar se se tem că, dacă și această instanță va decide să vireze banii în conturile clubului, o parte dintre aceștia ar ajunge chiar la Marin Condescu, care are de recuperat circa 1 milion de euro de la echipa pe care a condus-o până în 2013.

„Dacă era să mă intereseze recuperarea banilor pentru mine, puteam face lucrul acesta de mult timp, pentru că la ce patrimoniu are clubul, vindeam tot, băgam echipa în faliment și, automat, prindeam banii. Eu îmi doresc însă să avem fotbal la Târgu Jiu și cred că am demonstrat suficient până acum lucrul acesta”, a declarat fostul președinte al CS Pandurii, Marin Condescu, conform pandurul.ro.

„Se va face apel cu siguranță. Niciunul dintre asociați nu este mulțumit, firesc, de ideea de a achita aceste sume. Să sperăm că toți asociații vor fi de acord să se facă apel, iar, în momentul în care se va face apel, vom merge din nou în instanță. Vrem să demonstrăm că nu avem nicio obligație față de Clubul Pandurii Târgu Jiu. Dimpotrivă. Ne-am achitat toate obligațiile. În ceea ce privește Primăria Târgu Jiu, obligațiile le-a respectat. Cred că a fost la fel și cu ceilalți asociați. Nu se mai impune nicio plată. A fost o surpriză să auzim aceste lucruri ca fiind obligații ale noastre, dar așteptăm motivarea care va veni cu câteva explicații cu privire la măsurile care sunt impuse”, a declara viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, după aflarea sentinței de la Tribunalul Gorj.

„Este cu apel. Cu siguranță, vom analiza motivarea instanței, după care vom face apel pentru că este obligatoriu, fiind instituție publică. Din punctul meu de vedere, aceste sume care au fost cuprinse în acordul de finanțare la începutul anului 2017 au avut ca bază prinderea în bugetul global al județului. Trebuie să ținem cont de faptul că în aprilie – mai a apărut o modificare a legii sportului care permite susținerea activității sportive cu maximum 5% din buget în anumite condiții. Lucrurile s-au schimbat după acel acord de finanțare. Aceste condiții impun, potrivit legii 350, efectuarea unui concurs de proiecte și l-am făcut anul acesta. Ați văzut, secția de baschet, partea de handbal, au primit finanțări din partea Consiliului Județean Gorj, fapt care ne-a determinat să nu mai promovăm hotărârea de consiliu privind ducerea la îndeplinire a acelor cotizații stabilite. În plus, mai este și starea de insolvență. Era prevăzut ca echipa să continue activitatea în Liga 1. După ce o să apară motivarea instanței, vom analiza și vom contesta la Curtea de Apel Craiova, fiind o obligație legală”, a spus, comform pandurul.ro, și președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

Noi săgeți către Narcis Răducan

Revenit iar la conducerea clubului Pandurii, chiar dacă de data aceasta o face din umbră, Condescu a vorbit la Tele 3 despre contracte păguboase care au dus echipa în pragul colapsului, făcând referire la președintele de atunci al clubului, Narcis Răducan, dar și la viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, și la actualul prefect Ciprian Florescu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj.

„Narcis Răducan a luat într-un an și o lună 17 miliarde de lei (n.r. – lei vechi) de la Pandurii, în condițiile în care, pentru neplata jucătorilor, conform manualului de licență, clubului i s-au luat trei puncte, iar  toți cei din administrație, inclusiv Ciprian Florescu și Aurel Popescu, și-au luat indemnizații de conducere, iar jucătorii și angajații erau neplătiți de șapte luni. În doi ani de zile, Aurel Popescu și Ciprian Florescu au ridicat 480 de milioane din club, ca indemnizații. Aceștia încasau cotizație pentru că erau în Consiliul de Administrație al clubului. Tot atunci, l-am pierdut pe Dan Nistor, care a plecat la Dinamo liber de contract pentru că nu era plătit de șapte luni de zile”, a precizat Condescu.

După retrogradarea din Liga1, Marin Condescu a fost singurul dintre foștii conducători care s-a mai preocupat de soarta echipei Pandurii.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă