Primăria Târgu Jiu reface terenul sintetic, Pandurii așteaptă decizia Tribunalului în privința falimentului!

Marius ANGHEL 17 Jan. 2018, 12:12 Diverse

Decopertat în urmă cu doi ani, terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Municipal Târgu Jiu va fi refăcut de primăria Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu a demarat procedurile necesare și, în acest sens, s-a adresat conducerii clubului Pandurii în vederea obținerii aprobării începerii lucrărilor.

„Primăria Municipiului Târgu Jiu intenționează să amenajeze, în regim de urgență, terenul de fotbal nr.2 din incinta Complexului Sportiv Municipal ca teren de antrenament, pentru ca acesta să poată fi utilizat, în principal de grupele de juniori ale Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu care în prezent sunt nevoite să se deplaseze în alte localități de pe raza județului pentru antrenamente și susținerea etapelor de campionat, deplasări care cresc efortul financiar necesar susținerii la nivel competitiv a acestor sportivi”, se arată în comunicatul postat pe panduriics.ro.

În trecut, pe lângă jocurile echipelor de juniori republicani, terenul respectiv a găzduit, o perioadă, și meciurile pe care CS Pandurii II le-a disputat acasă, în Liga 3. În perioada de iarnă, chiar și prima echipă a susținut mai multe amicale pe acest teren, care avea și o mică tribună.

Împreună cu Consiliul Județean Gorj, primăria Târgu Jiu este unul dintre membrii fondatori, în urmă cu aproape două decenii, a clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, alături de Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO) și CEO (Complexul Energetic Oltenia). De mai bine de un an, niciunul dintre membrii asociați nu a mai virat niciun ban în conturile clubului.

Astăzi, Tribunalul Gorj va decide dacă CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu va intra în faliment sau dacă va urma, în continuare, pașii procedurii de insolvență. Primul înfățișare a procesului, intentat de administraorul judiciar Emanoil Ciobanu, avusese loc pe 7 octombrie 2017, însă atunci nu s-a luat nicio decizie, ci s-a stabilit un nou termen, pe data de 17 ianuarie 2018.

Dacă decizia va fi nefavorabilă clubului, oficialii de la Pandurii au anunțat că vor face recurs!

Stanca, ofertat de Șirineasa

Portarul Răzvan Stanca are emoții în privința procesului. „Vedem, miercuri, ce hotărâre trebuie să luăm. Sincer, am emoții, pentru că este al doilea termen și, până acum, nu s-a întâmplat nimic. Din promisiunile care le-au făcut membrii asociați nu s-a întâmplat nimic”, a spus luni, la reunirea lotului, Stanca. Acesta a primit, între timp, o oferă de la ACS Șirineasa, pentru postul de antrenorul de portari, dar și jucător. Aflată de primul loc în seria 4 din Liga 3, echipa patronată, prin interpuși, de omul de afaceri gorjean Nicoale Sarcină este la un pas să-l aducă și pe atacantul Marian Stoenac, care în tur a jucat, în Liga 1, la Juventus București. Stoenac este originar din Motru.

Mutată la Petroșani, ACS Șirineasa ar putea juca sezonul viitor pe noul stadion din Târgu Jiu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 17 Jan. 2018, 12:12 Diverse
Pe aceeași temă