Președintele Consiliului Județean Timiș a întors-o ca la Ploiești pentru noul stadion al Timișoarei! Asaltat de critici, Alin Nica face pe eroul și spune că va elimina pista de atletism, propusă tot de el!

Anda DELIU 13 Apr. 2021, 18:02 Diverse

Viitorul stadion al Timișoarei pare să intre tot mai mult în calculele meschine ale politicienilor din Timiș. Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a crezut acum 11 zile că va da lovitura anunțând de la sine putere că viitoare arenă va avea o pistă de atletism.

Asaltat de critici din toate părțile, politicianul și-a retractat intenția după o discuție cu suporterii, inițiată tot de el abia acum, pe care o cataloghează cu mult tupeu ca fiind tardivă!

Un nou stadion pentru Timișoara, de 32.000 de locuri și pe locația actualului ”Dan Păltinișanu” a fost promis Timișoarei de acum 2 ani, pe când la putere era PSD-ul! Între timp, la cârma țării și a județului Timiș au venit liberalii, care au lăsat proiectul cu finanțare de la CNI să avanseze. Un proiect promis ca fiind stadion fără pistă de la bun început! Acum 11 zile, pentru că la Timișoara a avut loc o competiție de atletism, Alin Nica a postat extrem de politicianist că în urma unei discuții cu președintele Florin Florea, stadionul va avea pistă de atletism, pentru organizarea Europeanului din 2030. Deloc întâmplător, probabil, Florea fiind în plină campanie pentru un nou mandat la Federația Română de Atletism. A urmat un val de critici la postare pe care Nica a făcut-o vineri.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, notând în minte ceea ce i-a transmis Florin Florea, președintele – fr atletism

Alin Nica, disperat să ”dribleze” presa

Liberalul are de altfel acest obicei de a anunța lucruri vineri după-amiază, tot din meschinătate, pentru a evita întrebările presei. Nica a reușit ”performanța” de a avea conferințe vinerea și a anunța lucruri mai importante în seara aceleiași zile, tocmai pentru ca presa să nu-l mai ”bruieze” cu întrebări.

De altfel, la unele conferințe, președintele CJT Timiș, fost primar de sat și concurent la emisiuni culinare și muzicale, a cerut presei să pună doar întrebări pe tema conferințelor. Un aspect mai degrabă din vremuri de tristă amintire!

Culmea tupeului: Nica s-a consultat cu suporterii pentru aspecte decise de acum doi ani!

Liderul județului Timiș a reușit să joace un asemenea teatru la consultările cu fanii ASU Poli, încât a discutat și capacitatea și locația stadionului, stabilite în proiect de acum 2 ani de zile, de parcă acestea ar mai fi putut fi modificate!

”M-am întâlnit ieri cu reprezentanții suporterilor Peluza Sud și Druckeria pentru a discuta situația proiectului noului stadion din Timișoara. Am ascultat dorințele și argumentele lor și am dialogat pe larg pe marginea premiselor de la care pornim construcția viitoarei arene. Certitudinea este că vom avea un stadion multifuncțional care să fie sustenabil din punct de vedere al costurilor de funcționare. Am căzut de acord că acest lucru înseamnă acces pentru echipele de fotbal și rugby, organizări de evenimente și expoziții. Am agreat și varianta unei arene de aproximativ 32 mii de locuri, de categoria UEFA 4 având în vedere că vor fi folosiți bani publici și nu putem cheltui cât ne-ar plăcea ci cât avem finanțare de la Compania Națională de Investiții. Locația viitorului stadion a fost acceptată și chiar apreciată de către interlocutorii mei, am primit recomandări foarte pertinente în ceea ce privește organizarea transportului și a detaliilor care țin de confortul și facilitarea unei experiențe plăcute pentru publicul larg”, a punctat Nica.

Suporterii, acuzați că nu cunosc un aspect niciodată comunicat public!

Ca să aibă bine după ce l-a criticat mai toată suflare microbistă bănățeană, Nica spune că și cei de la București ar fi decis recent ca stadionul să fie cu pistă, adică contrar a tot ceea ce s-a anunțat până acum.

”Subiectul fierbinte a fost pista de atletism, dacă și cum se poate renunța la ea. Ca președinte CJ Timiș, am preluat documentația și demersurile făcute în mandatul anterior. După cum s-a văzut în repetate rânduri, nu sunt genul de lider care neagă sau blochează proiectele începute de administrația precedentă. În cadrul ultimei discuții de la București, răspunsul privind finanțarea stadionului a fost scurt și la obiect: va fi cu pistă, situație în care am considerat oportun să o valorific ca atare și dacă s-a hotărât să fie pistă, măcar să fie una la standarde care să permită evenimente europene și mondiale. Am aflat astăzi că suporterii nu știau această veste și că a fost pentru prima dată când s-au întâlnit cu vreun reprezentant al autorităților, că nu a existat un proces de consultare și nu și-au exprimat părerea oficial pe această temă”, explică Nica.

Dialogul inițiat chiar de politician vine ”prea târziu”

Probabil pentru a ”construi” o nouă portiță de a se erija din nou în eroul zilei când va anunța că este foarte posibil să se facă un stadion fără pistă, Nica sugerează că întâlnirea cu fanii a venit prea târziu.

Din calitate de lider al județului Timiș, liberalul nu a chemat niciodată fanii la alte discuții! ”Mă bucur că am fost primul deschis către dialog dar îmi pare rău că dialogul se întâmplă atât de târziu, stadionul fiind deja către finalul studiului de fezabilitate. Cu toate acestea, susținut de comunitatea suporterilor de fotbal și de argumentele lor pertinente, am agreat să solicit un stadion fără pistă de atletism. Interesul și sprijinul meu pentru atletism rămân în picioare. Cred că se impune asigurarea infrastructurii pentru această disciplină sportivă și sper să văd o acțiune concretă din partea Primăriei Timișoara, desigur cu sprijinul CJ Timiș”, mai punctează Nica, confortabil, pe Facebook, nu în fața presei, la o conferință.

Acum 11 zile, își asuma demersurile!

Acum 11 zile, Nica spune că el își asumă realizarea pistei de atletism, ceea ce dovește că aceasta nu era prevăzută în proiect!

”Noul stadion din Timișoara, pentru care primim finanțare de la Compania Națională de Investiții va avea pistă de atletism, iar astăzi, în cadrul întâlnirii cu Florin Florea – Președintele Federației Române de Atletism mi-am asumat să fac demeresurile necesare pentru adaptarea documentației astfel încât, în 2028 sau în 2030, Timișoara să aibă infrastructura necesară găzduirii Campionatului European de Atletism Seniori. Aceste candidaturi se pregătesc cu 8-10 ani înainte și de aceea trebuie începute demersurile încă de pe acum”, spunea Nica în 2 aprilie.

Foto: Facebook Alin Nica

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-foarte-proasta-pentru-fotbalul-timisorean-presedintele-de-consiliu-judetean-spune-ca-viitorul-stadion-construit-in-locul-actualului-dan-paltinisanu-va-avea-pista-de-atletism-19177174

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/opinie-trotineta-nu-a-schimbat-niciodata-un-destin-proiectele-de-stadioane-ale-timisoarei-sabotate-de-principalii-actori-politici-care-s-au-folosit-de-suporteri-in-campania-electorala-19177236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-vrea-sa-joace-in-prima-liga-tot-pe-degradatul-dan-paltinisanu-varianta-surpriza-de-rezerva-trecuta-de-timisoreni-in-dosarul-de-licentiere-19177116

Anda DELIU 13 Apr. 2021, 18:02 Diverse
Pe aceeași temă