Petiție online împotriva „Legii lui Mitică”

18 Jan. 2009, 17:10 Diverse
Petiție online împotriva** „Legii lui Mitică

Suporterii echipei Jiul au făcut o petiție online împotriva „legii lui Mitică” și pe această cale au emis un comunicat:

 

 

„Cu exact un an în urmă a fost promulgată, cu surle și trâmbițe, Legea nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive. Cunoscută și sub denumirea de ”Legea lui Mitica”, această inițiativă legislativă despre care se spunea ca va pacifica lumea stadioanelor românești, și-a dovedit cu vârf și îndesat totala lipsă de utilitate, încă de la intrarea în vigoare. Mai mult decât atât, câteva din prevederile ei nu sunt cunoscute chiar de cei care trebuie să o pună în practică.

 

 

„Este vorba, în special, de prevederile legate de pirotehnie. Legea 4/2008 nu acoperă acest domeniu, făcând trimitere la legile existente deja în ceea ce privește substanțele pirotehnice.

Prin urmare, obiectele pirotehnice din clasa I (cu masă maximă de amestec explozibil cel mult egală cu 3 grame – de exemplu majoritatea FUMIGENELOR) pot fi comercializate de către agenții comerciali și utilizate de către populație pe tot parcursul anului.

De anul trecut până acum, multe din amenzile contravenționale aplicate pe stadioane s-au luat pentru folosirea unor astfel de materiale. Aceste amenzi sunt de fapt abuzuri menite a masca incapacitatea de rezolvare a problemelor cu adevărat grave ce se petrec pe stadioanele din țara noastră.

Deoarece consideram că astfel de obiecte, care, conform specialiștilor care au conceput legile în vigoare, nu sunt periculoase pentru integritatea corporală a oamenilor, ajută la îmbunătățirea spectacolului realizat în tribune și fac din fotbal un joc mai frumos, mai colorat, am inițiat o petiție online pentru respectarea prevederilor legale în vigoare” se arată în comunicatul fanilor.

 

 

Petiția a fost semnată până acum de 3200 de persoane, iar numărul lor crește zilnic. Textul petiției poate fi văzut la adresa de Internet: http://www.petitiononline.com/drepturi/petition.html

 

 

Articol scris de Loredana Juglea

18 Jan. 2009, 17:10 Diverse
Pe aceeași temă