Primarul din Târgu Jiu reacționează după petiția celor de la Pandurii: „Mai mult de atât nu puteam să facem”. Când se finalizează noul stadion și ce spune despre finanțarea echipei

Marius ANGHEL 04 Jan. 2019, 18:14 Campionat

Petiția online lansată zilele trecute de clubul Pandurii Târgu Jiu, intitulată „SUSȚINE PANDURII – ECHIPA ORAȘULUI TÂRGU JIU!” și care urma să fie adresată „autorităților locale responsabile și parlamentarilor gorjeni care se pot implica mai mult pentru ca Pandurii să continue tradiția fotbalului gorjean!” , a determinat o primă reacție. Primarul Marcel Romanescu a transmis că Pandurii va juca pe noul stadion Municipal din acest an, întrucât există un contract de comodat încheiat de municipalitate cu clubul, după ce autoritățile locale au făcut toate demersurile necesare pentru a grăbi finalizarea construcției.

„Noi am făcut ceea ce a depins de noi ca echipa să revină pe stadionul Municipal, în sensul că am demarat toate procedurile, am participat la toate întâlnirile care au avut loc la nivelul Ministerului Dezvoltării și, așa cum bine se vede, în momentul acesta este deja și licitația finalizată, urmează ca cel care a câștigat această licitație să finalizeze investiția de pe stadion. Mai mult de atât nu puteam să facem, e clar că în 2019 vom avea un stadion funcțional pe care echipa Pandurii poate să joace meciurile de fotbal. Cred că din 2019 încolo Pandurii va reveni pe stadionul Municipal. Din ce știu eu, este un contract de comodat. Vom analiza, avem timp suficient, pentru că, cel puțin până în luna mai-iunie, nu se va putea intra pe stadion, dar, ulterior, vedem exact ceea ce este prevăzut în acel contract de comodat”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

În petiție, clubul Pandurii avea patru solicitări:

„-  Solicităm autorităților locale să sprijine fotbalul gorjean și să fie alături de Pandurii la fel ca atunci când au fondat echipa de fotbal;
–  Solicităm autorităților locale să grăbească demersurile pentru a finaliza lucrările la Stadionul Municipal din Târgu Jiu;
–  Solicităm revenirea pe propriul teren a echipei de fotbal PANDURII și inaugurarea cât mai rapidă a noului stadion;
–  Solicităm o mai mare implicare în sprijinirea activității Centrului de Copii și Juniori al echipei Pandurii, pentru ca acolo să se pregătească în condiții normale cât mai mulți copii și tineri care acum dispută meciurile oficiale pe terenurile din Complexul Sportiv Municipal.”

AICI poți SEMNA PETIȚIA

„Din ce știu eu, pe perioada insolvenței, nu se poate face finanțare”

Retrogradat în Liga 2 în 2017, după ce în 2016 intra în insolvență, clubul Pandurii Târgu Jiu traversează acum poate cea mai grea perioadă a existenței sale de 55 de ani. Gruparea gorjeană a fost abandonată de doi ani de acționarii săi și supraviețuiește financiar cu greu în eșalonul secund. Din vara anului trecut a revenit la Târgu Jiu, unde joacă pe un teren sintetic din incinta complexului sportiv Municipal, după ce în anii precedenți a evoluat fie la Drobeta Turnu Severin ori Motru, însă încă așteaptă finalizarea noului stadion. Acum, la început de 2019, clubul Pandurii face un apel public ca acționarii să revină lângă echipă, iar autorităților locale le cere să încheie lucrările de la stadion. „Ne adresăm prin această petiție tuturor celor care au puterea de a face ceva pentru a ajuta clubul să își revină și pentru a readuce Pandurii în casa în care echipa s-a născut și a crescut și acolo unde a scris istorie pentru Municipiul Târgu Jiu”, scrie gruparea gorjeană, care spune că abandonarea clubului nu afectează doar activitatea de la Pandurii, ci și cea a Centrului de Copii și Juniori, cât și suporterii echipei sau iubitorii de fotbal.

Marcel Romanescu nu știe însă dacă primăria va putea finanța din nou Pandurii, având în vedere că clubul este în reorganizare judiciară. „Clubul este în insolvență, din ceea ce știu eu, și știu că, pe perioada insolvenței, nu se poate face finanțare, dar vedem exact în perioada următoare și vom analiza, ținând cont de faptul că acționar în acest moment la clubul Pandurii este Consiliul Local și vom discuta toate aceste aspecte”, a mai spus edilul-șef al orașului Târgu Jiu. 

Pandurii a încheiat anul 2018 pe locul 10 în Liga 2, cu 28 de puncte acumulate în 21 de etape. Echipa gorjeană e la șapte puncte deasupra liniei retrogradabile și la 17 sub cea care asigură promovarea.

Marius ANGHEL 04 Jan. 2019, 18:14 Campionat
Pe aceeași temă