Petiție pentru susținerea clubului Pandurii! Gruparea gorjeană trece printr-o situație dificilă și cere sprijin. Solicitările adresate autorităților locale și acționarilor

Marius ANGHEL 03 Jan. 2019, 12:44 Diverse
Petiție pentru susținerea clubului Pandurii!** Gruparea gorjeană trece printr-o situație dificilă și cere sprijin. Solicitările adresate autorităților locale și acționarilor

Retrogradat în Liga 2 în 2017, după ce în 2016 intra în insolvență, clubul Pandurii Târgu Jiu traversează acum poate cea mai grea perioadă a existenței sale de 55 de ani. Gruparea gorjeană a fost abandonată de doi ani de acționarii săi și supraviețuiește financiar cu greu în eșalonul secund. Din vara anului trecut a revenit la Târgu Jiu, unde joacă pe un teren sintetic din incinta complexului sportiv Municipal, după ce în anii precedenți a evoluat fie la Drobeta Turnu Severin ori Motru, însă încă așteaptă finalizarea noului stadion.

Acum, la început de 2019, clubul Pandurii face un apel public ca acționarii să revină lângă echipă, iar autorităților locale le cere să încheie lucrările de la stadion. „Ne adresăm prin această petiție tuturor celor care au puterea de a face ceva pentru a ajuta clubul să își revină și pentru a readuce Pandurii în casa în care echipa s-a născut și a crescut și acolo unde a scris istorie pentru Municipiul Târgu Jiu”, scrie gruparea gorjeană, care spune că abandonarea clubului nu afectează doar activitatea de la Pandurii, ci și cea a Centrului de Copii și Juniori, cât și suporterii echipei sau iubitorii de fotbal.

Petiția intitulată „SUSȚINE PANDURII – ECHIPA ORAȘULUI TÂRGU JIU!” poate fi găsită pe site-ul www.petitieonline.com, iar până la publicarea articolului fusese semnată de 476 de persoane. În final, petiția „va fi adresată autorităților locale responsabile și parlamentarilor gorjeni care se pot implica mai mult pentru ca Pandurii să continue tradiția fotbalului gorjean!”, susține clubul Pandurii.

Iată tot textul petiției:

„SUSȚINE PANDURII – ECHIPA ORAȘULUI TÂRGU JIU!

Echipa de fotbal a orașului Târgu Jiu, Pandurii, formație care a scris istorie pentru fotbalul gorjean de peste 55 de ani, trece prin momente dificile de mai bine de doi ani. Din păcate, s-a ajuns la situația actuală tocmai pentru că autoritățile locale par să fi uitat acest lucru – că PANDURII ESTE ECHIPA DE FOTBAL A ORAȘULUI TÂRGU JIU! Aflat acum în procedură de reorganizare, clubul Pandurii Târgu Jiu nu mai beneficiază de sprijinul membrilor asociați, care au fondat practic echipa, dar care de mai bine de doi ani au abandonat-o.

De suferit a avut nu numai echipa Pandurii Târgu Jiu – care evoluează acum în Liga a doua a Campionatului Național de Fotbal, ci și Centrul de Copii și Juniori al clubului Pandurii, respectiv sute de copii și tineri care au evoluat sau ar fi putut evolua la Pandurii dacă lucrurile ar fi stat normal și clubul nu ar fi fost adus în situația de a intra în insolvență în anul 2016. Mulți copii și juniori au abandonat fotbalul sau au plecat către cluburi private, performanțele juniorilor care evoluează în Campionatul Național s-au redus, la fel și cele ale copiilor care evoluează în Campionatele județene.

De suferit au avut și suporterii echipei sau iubitorii de fotbal care veneau cu miile pe Stadionul Municipal chiar și înainte de promovarea echipei în Liga I. Nu s-au putut deplasa la Severin sau Motru și echipa a avut de suferit pentru că nu a avut alături publicul care să încurajeze jucătorii, rezultatele fiind și din acest motiv slabe. În anul 2018 Pandurii a revenit la Târgu Jiu, joacă provizoriu pe terenul sintetic amenajat pentru grupele de copii și juniori, și speră să poată reveni anul acesta în propria casă, pe terenul din incinta Stadionului Municipal, acolo unde echipa a scris zeci de ani de istorie.

Ne propunem să reamintim tuturor gorjenilor că Pandurii este echipa orașului Târgu Jiu și că a scris pagini frumoase de istorie pentru generații de jucători, antrenori și suporteri, mai multe generații de tineri crescând alături de Pandurii în cei peste 55 de ani de istorie. Pentru că susținătorii echipei Pandurii vor să se bucure din nou de meciurile echipei favorite și pentru a oferi din nou prilej de bucurii copiilor și tinerilor care se îndreaptă către acest sport, ne adresăm prin această petiție tuturor celor care au puterea de a face ceva pentru a ajuta clubul să își revină și pentru a readuce Pandurii în casa în care echipa s-a născut și a crescut și acolo unde a scris istorie pentru Municipiul Târgu Jiu:

–  Solicităm autorităților locale să sprijine fotbalul gorjean și să fie alături de Pandurii la fel ca atunci când au fondat echipa de fotbal;
–  Solicităm autorităților locale să grăbească demersurile pentru a finaliza lucrările la Stadionul Municipal din Târgu Jiu;
–  Solicităm revenirea pe propriul teren a echipei de fotbal PANDURII și inaugurarea cât mai rapidă a noului stadion;
–  Solicităm o mai mare implicare în sprijinirea activității Centrului de Copii și Juniori al echipei Pandurii, pentru ca acolo să se pregătească în condiții normale cât mai mulți copii și tineri care acum dispută meciurile oficiale pe terenurile din Complexul Sportiv Municipal.  

Dacă ești suporter al echipei Pandurii sau dacă doar te-ai bucurat alături de echipă la promovarea istorică din anul 2005 în Liga I, sau atunci când Pandurii devenea vicecampioană a României, în anul 2013, ori la meciurile susținute de Pandurii în grupele Europa League, te invităm să semnezi această petiție care va fi adresată autorităților locale responsabile și parlamentarilor gorjeni care se pot implica mai mult pentru ca Pandurii să continue tradiția fotbalului gorjean!

Hai să ne bucurăm din nou împreună la un meci al echipei Pandurii, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu! Hai să ne unim forțele pentru a putea vedea cât mai curând echipa Pandurii în propria casă!

HAI PANDURII!”

AICI poți SEMNA PETIȚIA

Marius ANGHEL 03 Jan. 2019, 12:44 Diverse
Pe aceeași temă