Patru echipe din Liga 2 dau jucători la naționala Under 18 a României. Tricolorii mici pleacă în Israel

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Mar. 2017, 13:39 Actualizat: 16 Mar. 2017, 13:39 Diverse
Patru echipe din Liga 2 dau jucători la naționala Under 18 a României.  Tricolorii mici pleacă în Israel

Patru jucători care aparțin de cluburi din Liga 2 au fost convocați de selecționerul Adrian Boingiu la naționala Under 18 a României pentru stagiul de pregătire din Israel. Lotul selecționatei se va reuni sâmbătă, 18 martie, la Centrul Național de Fotbal Buftea, iar pe 20 martie va pleca în Israel, acolo unde va disputa și două jocuri amicale cu selecționata similară a țării gazdă.

Fundașii Andrei Chindriș (Academica Clinceni) și Constantin Dima (Metalul Reșița), mijlocașul Rareș Lazăr (CS Mioveni) și atacantul Robert Moldoveanu (FC Brașov) sunt jucătorii convocați din Liga 2, în lot regăsindu-se și fundașul Andrei Trușescu, de la liderul Seriei a 3-a a Ligii 3, SCM Pitești. În plus, pe lângă aceștia, din lot fac parte și jucători care evoluează în Liga 3 la sateliții echipelor din Liga 1 ca CS U Craiova, Concordia Chiajna, ACS Poli, FC Viitorul, Pandurii Târgu Jiu și Dinamo.

Meciurile amicale cu Israel se vor disputa marți, 21 martie, de la ora 15:00, și joi, 23 martie, de la ora 11:00. Ambele partide se vor disputa pe stadionul din incinta bazei sportive Shefayim. Revenirea în țară e programată pe 24 martie.

Lotul convocat de selecționerul Adrian Boingiu:

portari
Andrei Vlad (CS U Craiova)
Alexandru Costache (Concordia Chiajna)

fundași
Denis Hăruț (ACS Poli Timișoara)
Tudor Băluță (FC Viitorul)
Andrei Chindriș (Academica Clinceni)
Constantin Dima (Metalul Reșița)
Flavius Botișeriu (FC Kaiserslautern)
Andrei Trușescu (SCM Pitești)
Eduard Radu (Regal Sport)

mijlocași
Radu Boboc (FC Viitorul)
Rareș Lazăr (CS Mioveni)
Raul Vidrăsan (FC Viitorul)
Mihai Ene (FC Viitorul)
Yasin Hamed (Pandurii Târgu Jiu)
Alexandru Mățan (FC Viitorul)
Liviu Gheorghe (Dinamo)
Ion Gheorghe (Dinamo)

atacanți
Robert Moldoveanu (FC Brașov)
Andrei Sîntean (ACS Poli Timișoara)
Claudiu Micovschi (Genoa CFC)


Selecționata pregătită de Adrian Boingiu va face în luna iulie pasul spre Under 19, iar în toamnă va evolua alături de Rusia, Grecia și Gibraltar în Grupa 10 din prima fază a preliminariilor Campionatului European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018. Meciurile din această serie se vor juca în Grecia, în perioada 8-14 noiembrie 2017.

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 se vor califica în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

În turul de elită (fază în care Spania și Portugalia sunt calificate direct), programat în primăvara anului 2018, vor fi șapte serii din câte patru formații. Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în Campionatul European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018. O parte dintre echipele care vor evolua în turneul final se vor califica în ediția din 2019 a Cupei Mondiale pentru tineret Under 20.

Formațiile care vor participa în preliminariile și în turneul final EURO 2018 vor fi alcătuite din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 1999.

Foto: FRF

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Mar. 2017, 13:39 Actualizat: 16 Mar. 2017, 13:39 Diverse
Pe aceeași temă