Mircea Rednic, după ce s-a menținut cu UTA în SuperLigă: ”Sincer să fiu, mi-a fost teamă!” Cum au comentat marcatorii Virgiliu Postolachi și Andrei Chindriș jocul cu Gloria Buzău

Călin MNERIE 05 Jun. 2023, 11:30 Liga 2

Ajuns pe banca echipei UTA în data de 25 aprilie, Mircea Rednic a dus ”barca” în port pe 4 iunie, la finalul manșei secunde a barajului de menținere / promovare în SuperLigă cu Gloria Buzău.

”Bătrâna Doamnă” și-a îndeplinit obiectivul minim stagional, iar experimentatul antrenor – pe cel maxim.

Mircea Rednic și UTA au rămas în SuperLigă după barajul cu Gloria Buzău: ”Am reușit!”

Arădenii au câștigat cu 5-1 în fața divizionarei secunde și vor evolua pentru al patrulea an consecutiv în elita fotbalului românesc. ”Dublele” lui Virgiliu Postolachi (16 și 80) și Andrei Chindriș (48 și 64), plus reușita de adio a lui Philip Otele (88) au făcut din reușita lui Valentin Alexandru (68) doar una de palmares.

”Am reușit! A fost o primă repriză mai grea, am început pe diesel, pe frânturi, dar eram ferm convins că atunci când vom marca ei vor fi obligați să se deschidă, să iasă la atac, să ne surprindă și atunci vor apărea și spațiile. Până atunci, s-au bazat doar pe apărare și pe contraatac. Am avut spații apoi, repriza a doua a fost mult mai bună. Intrarea lui Anton a echilibrat și a ordonat puțin jocul, scorul nu mai contează, important e că rămânem sus. Echipa merită, nu înțeleg de ce s-a ajuns aici, ținând cont de jucătorii din lot. Eu am terminat neînvins în campionat, iar în cupă știe toată lumea cum am pierdut. La Pitești, am luat gol în minutul 98, din al treilea penalty, acasă, cu Craiova, la 1-0 am avut gol valabil, dar anulat. Până la urmă, e important e că nu am pierdut niciun, iar azi că nu ne-am dezamăgit fanii. Au creat o atmosferă senzațională, ne-au dat mai multă încedere. Cât sunt de jucători cu experiență, dar tot au avut emoții. Apoi,  problema cu jucătorii care termină contractul era reală, care nu știu ce vor face. Sincer să fiu, mie mi-a fost teamă, dar au jucat bine, îi felicit. Acum la treabă, vacanța e scurtă”, a spus Mircea Rednic la finalul disputei cu buzoienii.

Rednic: ”Am reușit să îi surprindem prin schimbări de joc, accelerări”

”Puriul” a recunoscut că nu a avut o pauză prea liniștită, ținând cont de avantajul minim al echipei sale (scor 1-0) și câteva riscuri pe faza defensivă

”La pauză am fost supărat. Jucătorii se grăbeau, am avut contraatacuri bune și doreau să dea pasa decisivă, iar soluțiile luate nu au fost bune. Nu facem antrenamente cu pase lungi, nu avem atacant puternic, Keseru trebuie jucat la picior, are experiență, protejează bine. Lui Postolachi i se mai putea da mingi la cap, dar oricum nu acela era jocul nostru, de asta s-au pierdut multe mingi și am simțit că publicul e nemulțumit. Nu pot spune că în repriza a doua am trecut de la Diesel la Bentley, ci doar mă bucur că a doua parte a fost mult mai bună. Am avut o posesie superioară, am reușit să îi surprindem prin schimbări de joc, accelerări, jucătorii care au intrat sunt de viteză, au făcut diferența. Adversarii au avut probleme fizice și am profitat”, a adăugat Rednic.

UTA Arad în meciul retur al barajului cu Gloria Buzău: Fl. Iacob – Vukcevic, Andr. Chindriș, Hoxhallari, Abeid – Batha (Iurasciuc 84′) – R. Pop (Negoescu 78′), Ubbink (P. Anton 46′), Roger (Stahl 64′), Postolachi – Keșeru (Otele 64′). Rezerve neutilizate: Kucher – Dobrescu, Barbosa, Dam. Isac.

Antrenorul a decretat vacanța începând de luni, 5 iunie, și a fixat reunirea pentru 18 iunie.

Andrei Chindriș, marcatorul surpriză al UTA-ei în barajul cu Buzăul: ”Meciul din tur a fost palma care trebuia să ne trezească, fanii merită mai mult!”

În momentele de cumpănă ale partidei de la Arad a ieșit la rampă Andrei Chindriș (24 de ani), care a înscris golurile de 2 și 3-0, în minutele 48 și 64.

Au fost primele două reușite pentru fundașul central în tricoul echipei UTA. ”Nu s-a nimerit să marchez până acum. Câteodată e noroc, trebuie să fii la locul potrivit, azi s-a întâmplat să fiu, până acum nu. A fost un meci în care atât eu, personal, cât și echipa, ne-am montat. Am văzut la Buzău că nu e chiar așa ușor cum se gândește lumea și mă bucur că am putut să ajut echipa în acest moment important”, a declarat Chindriș.

După o stagiune dezamăgitoare, în care utiștii au început cu speranțe de play-off și au ajuns la barajul de menținere, victoria contra Buzăului a fost un moment de bucurie pentru formația antrenată de Mircea Rednic. ”Pentru prima dată a fost o seară în care ne-am putut bucura, chiar dacă pentru întreg sezonul nu avem aceleași motive de bucurie. Dar, în această seară asta am scos-o la capăt și trebuie să ne bucurăm. Cred că n-a fost neapărat stres, cât a fost concentrare. Chiar s-a simțit toată săptămâna asta, am fost foarte concentrați, pentru că meciul din tur, să spun așa, a fost ca o palmă care trebuia să ne trezească”, mai afirmă tânărul apărător.

Clubul UTA a anunțat sold out pentru această partidă încă de joi, Arena ”Francisc Neuman” a fost plină la ora jocului, iar la final fanii au invadat gazonul. ”Victoria e pentru ei, e cu ajutorul lor și ne bucurăm pentru ei. Chiar dacă a fost un sezon slab, ne bucurăm că în sfârșit am terminat OK”, a adăugat Chindriș.

Utistul mai are contract cu UTA și din vară, așadar sunt șanse importante ca el să continue la Arad. ”Nu a vorbit nimeni cu mine, eu am contract. Am avut acum un meci important, acum plec în vacanță, nu știu ce va fi. Vacanța este scurtă, dar asta este viața, noi ne-am făcut-o scurtă. Nu știu ce se va întâmpla la anul, pot să sper că va fi mult mai bine, să ne batem sus, să facem performanță, la asta pot să sper. Este clar că țintim mai sus, nu avem cum să ne mulțumim cu atât, avem un lot valoros. Nu știu ce schimbări vor fi, dar cu siguranță vor fi bune, trebuie să ne batem mai sus, pentru că orașul ăsta și fanii merită mai mult. A fost calitate individuală, nu știu din ce motiv am ajuns în această situație. Trebuie să analizăm ce a fost, dar important este ceea ce vom face de la anul, ca să nu mai ajungem în situația asta”, a încheiat Andrei Chindriș, care, în afară de cele două jocuri din baraj, a mai evoluat pentru UTA în 22 de partide din SuperLigă și în două în Cupa României.

Virgiliu Postolachi a încheiat sezonul cu o ”dublă” și 14 goluri: ”An greu din punct de vedere fizic și mental, dar ca echipă am știut să fim cât mai puternici”

Într-un sezon mediocru, UTA a avut – totuși – un golgheter veritabil. Virgiliu Postolachi termină sezonul cu 14 goluri, 10 în SuperLigă, două în barajul cu Buzăul, cele cu numerele 1 și 4 din returul de duminică seara, și alte două în Cupa României. În total, atacantul basarabean crescut de PSG a bifat nu mai puțin de 45 de prezențe stagionale în tricoul ”roș-alb”.

Împotriva Gloriei, ”Posto” a înscris cu o lovitură de cap și apoi cu un șut cu exteriorul după ”serva” lui Stahl. ”Astăzi, ștergem puțin un an greu din punct de vedere fizic și mental, în care am suferit. Au fost multe schimbări de antrenor, dar ca echipă am știut să fim cât mai puternici, cât mai tari împreună și asta s-a văzut azi. Trebuie să avem încredere în calitatea noastră, dar să ne respectăm și adversarul, pentru că, altfel, cum a fost în meciul tur, devine foarte complicat. Astăzi a fost foarte bine, am știut să dăm multe goluri și asta a contat. Aș fi vrut să dau mai multe goluri, asta am ca atacant în sânge, dar sunt în primul an cu o nouă echipă. Totuși, am atâtea meciuri jucate, sunt bucuros de ceea ce am realizat și sunt mulțumit că mi-am ajutat echipa să rămână în Superligă”, a spus atacantul ”Bătrânei Doamne”.

S-a vorbit despre o ofertă a celor de la CFR Cluj pentru golgheterul arădenilor, dar acesta nu știe încă ce-i rezervă viitorul și – parcă – ar dori să continue în ”alb-roșu”. ”Nu știu încă, am spus mereu că voi vorbi cu agentul meu când termin tot sezonul. Mii-am dorit să fiu focusat pentru meciurile UTA-ei, nu m-am gândit la altceva. Iar acum am convocare la naționala Moldovei și asta înseamnă că de abia după aceea voi discuta cu agentul despre viitorul meu, la UTA sau altundeva. Eu sunt bine aici, sunt mulțumit că suporterii mă iubesc și clubul mă iubește, mai am contract un an”, a adăugat jucătorul de 23 de ani.

Înainte de Postolachi, ultimul fotbalist al echipei UTA care reușea să marcheze 10 goluri într-un sezon de primă ligă a fost Adrian Ungur, cu 15 reușite în sezonul 1993-1994, terminat de arădeni pe locul 11.

Foto: Ciprian Petcuț (Sport Pictures) și UTA Arad

Călin MNERIE 05 Jun. 2023, 11:30 Liga 2
Pe aceeași temă