Foresta și Academica Clinceni și-au luat câte un jucător de la FC Botoșani. Colonia de băcăuani la Suceava se mărește

Foresta Suceava și Academica Clinceni se vor baza fiecare în partea a doua a sezonului Ligii 2 pe câte un jucător de la FC Botoșani. Conducerea grupării din prima ligă a dat curs cerințelor omologilor de la echipele din eșalonul secund, astfel că jucătorii Alexandru Corban (19 ani – foto, în stânga) și Andrei Chindriș (18 ani – foto, în dreapta) au fost împrumutați la Foresta Suceava, respectiv Academica Clinceni.

Corban și Chindriș au fost achiziționați de FC Botoșani la finalul anului trecut de la SC Bacău, respectiv „U” Cluj, ambii fiind luați de antrenorul Leo Grozavu în cantonamentul din Antalya, însă nu au intrat în calculele sale pentru partea a doua a sezonului Ligii 1.

„Am decis ca Alexandru Corban și Andrei Chindriș să fie împrumutați până la vară în Liga a 2-a, la Rapid CFR Suceava (n.r. – Foresta Suceava), respectiv Academica Clinceni. E mai bine ca ei să meargă să evolueze sub formă de împrumut până în vară la alte formații. Era foarte greu pentru ei să prindă lotul. Sunt tineri și au nevoie de cât mai multe meciuri în picioare. Sunt convins că în vară vor reveni mult mai puternici la echipa noastră”, a declarat, pentru Mediafax, Cornel Șfaițer, președintele FC Botoșani.

Colonie de foști băcăuani la Foresta

Prin achiziționarea lui Alexandru Corban, antrenorul Forestei, Cristian Popovici, își aduce la noul său club încă un jucător pe care l-a antrenat la SC Bacău. Jucătorii pe care Popovici i-a antrenat la Bacău și pe care îi are la dispoziție și acum la Foresta sunt: Dudu Drugă, Alessandro Masella, Ionuț Mihălăchioaie, Lucian Dumitriu, Bogdan Rusu, Cornel Căinari, Cătălin Vraciu și Robert Grumezescu.

În sezonul trecut al Ligii 2, Alexandru Corban a fost unul dintre jucătorii de bază ai SC Bacău. Mijlocașul originar din Comănești a evoluat în 24 de partide și a înscris două goluri.

Chindriș, în fața debutului în Liga 2

În ceea ce-l privește pe Andrei Chindriș, acest tocmai a împlinit 18 ani pe 12 ianuarie, și-a făcut junioratul la „U” Cluj și nu a apucat să debuteze pentru FC Botoșani în Liga 1. Fundașul clujean a prins o singura dată lotul de 18 al echipei pregătire de Leo Grozavu, rămânând ca rezervă în meciul cu Viitorul de pe 19 decembrie 2016 (3-1 pentru Viitorul la Ovidiu).

Liga2.ro anunțase încă de săptămâna trecută că Academica Clinceni negociază cu FC Botoșani pentru împrumutul lui Andrei Chindriș.

Pe aceeași temă