ACS Poli continuă să primească vești proaste luna aceasta, fie că vorbim de instanțele „clasice” sau cele sportive. Recent, primăria condusă de Nicolae Robu, fan declarat al echipei, a deschis un dosar la Tribunalul Timiș, în speța în care autoritățile sunt obligate să recupereze prejudiciul creat prin finanțarea ilegală a clubului, ca urmare a unei decizii a Curții de Conturi. De asemenea, la comisiile FRF, ACS Poli a pierdut litigiile deschise.
Totul a început în vara anului 2015, de când ACS Poli nici nu a mai primit bani publici deloc. Atunci, Curtea de Conturi a României a stabilit că în perioada 2011-2015, primăria și Consiliul Județean au finanțat ilegal patru cluburi sportive, sub forma de cotizații plătite la ONG-uri la care erau membri fondatori. În cauza sunt BC Timișoara (baschet), ACS Poli Timișoara, CH Poli Timișoara (handbal) și RCM Timișoara Saracens (rugby). Toți banii trebuie recuperați, iar suma totală a prejudiciului e de 35.250.000 de lei! De aici, peste 25.000.000 provin de la finanțarea primită de echipa de fotbal.
Autoritățile locale au deschis proces
În acest sens, pe 5 iulie, la Secția Civilă a Tribunalului Timiș s-a deschis un dosar, cu reclamanți Municipiul Timișoara reprezentat prin primar, Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Până în prezent, Secția Civilă și-a declinat competența: „Admite excepția necompetenței funcționale. Declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Secției I Civile a Tribunalului Timiș. Fără cale de atac. Pronunțată în ședință publică din data de 09.07.2018.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 09.07.2018″, se arată pe portarul instanțelor de judecată.
O altfel de speță e deschisă din 10 iulie și împotriva Asociației Baschet Club Timișoara, care a intrat oricum recent în faliment. De altfel, echipa de baschet a trecut între timp pe clubul de drept public SCM Timișoara.
ACS Poli pierde litigii cu jucătorii și e bună de plată
Joi, așa cum era de așteptat, ACS Poli a pierdut patru spețe la Comisia de Recurs. Un prim caz era cel cu Cristian Scutaru, fotbalist plecat de un an de zile de la club, deoarece în iunie 2017 i s-a terminat contractul. Fundașul, ajuns între timp la ASU Poli după jumătate de an la UTA, a dat clubul în judecată, deoarece nu i s-au plătit primele de joc și prima de obiectiv pentru menținerea în prima ligă, aferente sezonului 2016-2017. Comisia a respins recursul ca fiind nefondat.
Ciucur, Vașvari și Țigănațu pot fi în sfârșit legitimați
De asemenea, de marți, Comisia de Recurs rămăsese în pronunțare pentru recursul la acțiunile lui Alexandru Ciucur, Gabriel Vașvari și Alexandru Țigănașu. Cei trei au reclamat că doresc să devină liberi de contract și să primească salariile aferente perioadei ianuarie-martie 2018. În curând, cei trei vor putea cere și salariile pe aprilie și mai, deoarece la fel pe iunie au renunțat oricum, în schimbul unei hârtii că se pot pregăti cu alte echipe. Cu Recursul soluționat, cei trei pot fi legitimați la echipele unde se pegătesc: Ciucur la FC Voluntari, Vașvari la Sepsi, iar Țigănașu la Petrolul, în Liga a 2-a.
ACS Poli are 30 de zile timp să plătească sumele reclamate. În caz contrar, oricare din cei patru fotbaliști se poate adresa Comisiei de Disciplină și echipa riscă să fie depunctată.
Altfel, în această perioadă, ACS Poli se află la Poiana Brașov, acolo unde efectuează cantonamentul de vară înainte de startul sezonului Ligii 2.
Articol scris de Anda DELIU