Olimpia și-a inaugurat noua „casă”. Sătmărenii sunt lăudați de președintele Consiliului Județean: „Olimpia începe să conteze din nou în fotbalul românesc”

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 18:25 Diverse

Olimpia Satu Mare este unul dintre puținele cluburi din Liga 2 care investesc în viitor. Astăzi, gruparea din Nord-Vestul României și-a inaugurat propriul mini-hotel unde, de acum înainte, își va caza juniorii din afara orașului și jucătorii în cantonamente. Casa Olimpia, așa cum a fost botezată locația din strada Retezatului, dispune de 30 de locuri de cazare.

Noua casă a jucătorilor Olimpiei a fost inaugurată, luni, în prezența președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, președintele Olimpiei, Dan Băbuț, preotului militar Cristian Silaghi și a antrenorilor și jucătorilor.

Potrivit președintelui Dan Băbuț, scopul înființării acestui mini-hotel a fost acela de a reduce cheltuielile cu cazarea la aproape jumătate, iar jucătorii să poată avea parte de condiții cât mai bune. „Prin deschiderea acestui mini-hotel dorim să le oferim condiții cât mai bune jucătorilor și am reușit să reducem simțitor cheltuielile pe care le aveam cu cazarea și cantonamentele. Au fost renegociate și condiții în care jucătorii luau masa, unde s-a făcut o reducere de aproximativ 20%. Totul este nou: zugrăveala, mobilierul, grupurile sanitare și lenjeria de pat. Putem să ne bucurăm și de faptul că suntem printre puținele echipe care sunt la zi cu salariile. Toate le facem cu pași mărunți și mai urmează să rezolvăm și problema bazei de antrenamente și sperăm că și proiectul de la stadion va merge în continuare și vom putea să mai inaugurăm lucrări de acest gen și în anii ce vor urma. Lumea trebuie să înțeleagă că nu le putem face pe toate deodată, dar ne dăm silința ca jucătorilor să le dăm cea mai bună condiție, iar Olimpia este într-un moment bun și de acum cine joacă pentru acest club, trebuie să facă performanță”, a spus, citat de satumareonline.ro, Băbuț.

Ștef: „Cred în Olimpia, cred în staff-ul tehnic și aștept să vedem când vorbim de Liga 1”

Prezent și el la inagurare, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a menționat că este mulțumit atât de investiția făcută, cât și de faptul că Olimpia și-a atins obiectivul în acest sezon, iar de acum se poate gândi, de ce nu, și la promovarea în Liga 1. „Eu cred că este foarte important, pe lângă sprijinul financiar, ca și conducerea clubului să urmărească și o eficiență în distribuirea acestor cheltuieli legate de buget. În momentul de față am ajuns într-o situația în care știm încotro vrem să ne îndreptăm. Eu cred că în mare echipa este cristalizată și din acest moment bugetul este clar. Acum trebuie conducerea clubului să se gospodărească cât mai bine. În momentul de față Olimpia este pe o poziție pe care ne-am dorit-o, adică jucăm în play-off și suntem în primii șase. Acum patru-cinci ani nici nu aveam curajul să ne gândim la echipă în Liga a 2-a, iar acum avem o echipă cu care putem să promovăm în Liga 1. Înainte nu puteai să vorbești de asemenea lucruri pentru că nu exista speranță. În momentul de față ai echipa Olimpia, ai un lot care a dovedit. Eu cred în Olimpia, cred în staff-ul tehnic și aștept să vedem când vorbim de Liga 1. Olimpia începe să conteze din nou în fotbalul românesc. Avem juniori la loturile naționale și echipa este printre primele în liga secundă. Satu Mare a dat jucători valoroși pentru România în trecut și dorim să se întâmple din nou. Eu cred în Olimpia și în staff-ul ei. Acum, cu acest hotel și celelalte modernizări din jurul clubului, avem pe ce să ne bazăm visele pentru promovare”, a declarat, citat de acceași sursă, Adrian Ștef.

Antrenorul Tiberiu Csik a declarat că este foarte greu să apară în fața conducerii după șapte meciuri în care nu a obținut nicio victorie. Acesta a mai spus și că jucătorii săi „nu mai au acum de ce să se plângă și să nu facă performanță”.

Conducerea Olimpei are în plan nou investiții, precum construirea unei baze moderne de antrenament și modernizarea stadionului.

Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 18:25 Diverse
Pe aceeași temă