UTA s-a mutat mai aproape de casă. Inaugurarea sintetitului de pe Motorul și prezentarea lotului s-au făcut în prezența a peste 500 de suporteri

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Aug. 2018, 16:39 Actualizat: 03 Aug. 2018, 16:40 Pregătiri, amicale

După „exilul” de la Șiria, UTA s-a întors oficial acasă, sau mai precis aproape de arena „Francisc Neuman”, aflată încă în reconstrucție. Ziua aleasă pentru prezentarea lotului de jucători pentru prima parte a stagiunii 2018-2019 și a noii înfățișări a stadionului „Motorul”, joi seară, a coincis cu demararea campaniei de vânzare a abonamentelor. Și, până și cele mai optimiste așteptări au fost depășite, din moment ce, la finalul zilei, clubul fanion al Aradului a contabilizat aproximativ 250 de abonamente vândute în absolut toate sectoarele arenei din Aradul Nou.

Meszar: „Mai modești și să realizăm mai multe”

Evenimentul în sine nu a mai avut fastul din vara anului trecut, când susținătorii fideli ai „roș-albilor” au fost invitați la restaurantul Biavati, iar Alexandru Meszar a oferit și explicația. „Anul trecut am pornit cu o prezentare fastuoasă și am ajuns unde am ajuns. Anul acesta vrem să fim modești și să realizăm mai multe. Ne bucurăm că am venit aproape de casă, nu suntem chiar acasă, dar suntem în Arad. Este bine pentru noi și pentru public, am avut rezultate bune aici. În orașul Arad, în primele trei eșaloane, avem doar o echipă, UTA. Noi suntem echipa orașului, noi reprezentăm arădenii. Avem 5 ani de continuitate la noul proiect, cu două promovări și tot atâtea baraje. Din păcate, am ratat accesul în Liga 1, dar nici orașul nu a fost pregătit. Oricum, după cum se vede, nu este haos, suntem organizați. Avem lângă noi sponsorii fideli și – bineînțeles – Primăria Arad, principalul nostru finanțator. Acest campionat este foarte important pentru noi, nu există echipe mai bune sau favorite. Echipele așa zise mici, care se apără bine, au șanse mari să facă destule puncte. Lotul este nou, după rezultatele mai slabe de anul trecut a trebuit să schimbăm destul de mult”, a punctat părintele proiectului UTA pentru TV Arad.

Pop și Janos, marcatorii serii

Pe noua suprafață artificială, la lumina unor reflectoare de antrenament, au avut șansa să pășească și să fie aplaudate la scenă deschisă toate grupele „Bătrânei Doamne” și antrenorii lor. Bineînțeles, punctul culminant al serii a fost prezentarea noului lot de jucători, iar noutățile au fost destule pentru publicul arădean.

Aceștia au și avut ocazia să-și urmărească favoriții în cadrul unui test în familie, de 30 de minute, terminat frățește, 1-1. Pop, pentru „roșii”, respectiv Janos pentru „albi” au fost marcatorii „miuței” ce i-a remarcat în special pe cei doi portari, Bodea și Orlic.

Roșii: Bodea – Cr. Costin, Al. Manea, Benga, Copaci – Andr. Enescu, Coulibaly – Cubleșan, Petra, Vădrariu – Al. Pop
Albi: Orlic – D. Dan, R. Iuga, Gal, Suslak – Janos, L. Oprea, Cr. Matei, A. Iuga – D. Popa, Cip. Rus.

Popa dă instrucțiuni de utilizare a sinteticului

Ziua a fost importantă și pentru antrenorul „Bătrânei Doamne”, care a semnat un nou contract cu echipa fanion a orașului său. Acesta îl leagă pe Ionuț Popa de „roș-albi” cel puțin până în vara anului 2019, iar perspectiva unui întreg sezon pe teren sintetic nu-l prea încântă.

„Faptul că s-a inaugurat un teren sintetic, un stadion cu 3-4000 de locuri nu este atât de fabulos pentru un oraș ca al nostru. Aradul va fi fabulos din punct de vedere sportiv când va termina stadionul, iar aceasta să devină bază de antrenament. Este o problemă pentru că noi vom juca în acest an 20 de meciuri pe suprafața artificială, 19 la noi și unul la Metaloglobus. Celelate echipe vor disputa, în schimb, maxim două partide. Pe un teren sintetic se aleargă mai greu, mingea nu are așa viteză, nu are elasticitatea necesară și, dacă este și căldură și nu-l udăm, ne sufocăm. Cauciucul este și marea problemă din punct de vedere medical, dar dacă mai și arde ne va crea mari probleme. Acomodarea trebuie să fie făcută rapid, iar grija de acest teren trebuie să fie permanentă și mă refer în special la udarea sa constantă. Doar așa putem avea o suprafață cât de cât bună”, a consideră experimentatul tehnician.

Suporterii – trup și suflet, galeria a pus armele jos

Chiar dacă „Motorul” nu e tocmai acasă, iar nocturna și terenul nu au fost și ele prea îmbietoare, atmosfera din aceast seară a fost una de sărbătoare. Cei aproximativ 500 de fani, între care și mulți posesori ai noului abonament, și-au demonstrat atașamentul și încrederea în lotul de fotbaliști și stafful tehnic.

Excepție nu a făcut nici galeria, care și-a ocupat locul din peluză și care a dat tonul cu celebrul refren dedicat simbolului Petschovschi, de la „Dunăre la Sena”, iar apoi au cântat pentru culori și lotul destul de fraged, care a venit la salut la finalul testului în familie. Toată lumea a remarcat că Ionuț Popa nu a mai fost apostrofat de galeria utistă, care pare să fi pus armele jos pentru binele comun.

De altfel, încă de la începutul verii, cu ocazia discuțiilor cu Marius Stan, „ultrașii” și-au manisfestat intenția de a face pace cu „Mister” și, iată, că primul pas a fost făcut în prima zi de la revenirea la Arad.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Aug. 2018, 16:39 Actualizat: 03 Aug. 2018, 16:40 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă