OFICIAL | Administrația Falcă a demolat ilegal stadioanele din Arad! Răspunsul dat de MTS. Urmează a fi sesizat DNA-ul

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Sep. 2017, 13:51 Actualizat: 14 Sep. 2017, 13:52 Diverse
OFICIAL | Administrația Falcă a demolat ilegal stadioanele din Arad!  Răspunsul dat de MTS. Urmează a fi sesizat DNA-ul

Ceea ce arădenii și mai ales cei care îndrăgesc sportul bănuiau, se dovedește a fi adevărat: stadioanele orașului Arad au fost demolate de administrația Falcă ilegal, scrie SportArad! Deputatul Sergiu Cosmin Vlad (USR) s-a adresat Ministerului Tineretului și Sportului în legătură cu desființarea stadioanelor arădene „Vagonul”, „Strungul” și „Telecom”. Ținând cont și de implicarea firmei primarului, vorbim de posibile conotații penale, iar Uniunea Salvați România se va adresa organelor competente.

În răspunsul primit de la MTS se precizează că: „Schimbarea destinației bazelor sportive la care se face referire s-a făcut FĂ‚RĂ‚ RESPECTAREA LEGISLAȚIEI în vigoare”. Primarul Gheorghe Falcă a încălcat prevederile articolului 79 din Legea 69/2000 a Educației fizice și sportului, care spune: „(1) Schimbarea destinației sau desființarea unor baze sportive aparținând domeniului public ori privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului și cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desființate. Dispozițiile alin. (1) se aplică și societăților comerciale care dețin active patrimoniale destinate activității sportive ce au aparținut statului”. Ministerul vine și subliniază că: „Nu a inițiat niciun act normativ pentru schimbarea destinației sau desființarea acestor baze sportive, nu i s-a solicitat avizul pentru desființarea vreunei baze sportive din cele enumerate si nici nu i s-a solicitat un aviz pentru construirea prealabilă a altor baze similare celor desființate”.

Prin urmare, USR-ul arădean va face toate demersurile posibile ca responsabilii, în speță administrația Falcă, să plătească conform legii pentru dispariția celor trei arene. „Aradul a pierdut definitiv trei stadioane, arena UTA-ei este pentru mult timp scoasă din funcțiune, stadionul Motorul impracticabil, terenurile din Subcetate sunt deteriorate. Echipa simbol a orașului joacă în județ, după ce anul trecut a oferit întregii țări momente pentru care nouă ne este rușine. Acum s-a dovedit că administrația locală a distrus bazele sportive cu încălcarea flagrantă a legislației. Aici Gheorghe Falcă nu mai are pe cine să dea vina, s-a comportat cu patrimoniul Aradului ca și cum ar fi proprietatea sa personală, iar cetățenii, ca de obicei, sunt cei care suportă consecințele. Singura soluție este o noua administrație, care să repare răul deja făcut, să construiască alte stadioane în locul celor demolate. Ne vom adresa Parchetului și DNA, omul acesta trebuie să plătească pentru că și-a bătut joc de sport și de arădeni”, susține Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR de Arad.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Sep. 2017, 13:51 Actualizat: 14 Sep. 2017, 13:52 Diverse
Pe aceeași temă