„Nu poți face performanță fără profesionalism. UTA nu este clubul care să funcționeze cu jumătăți de măsură”

Marius ANGHEL 09 Jan. 2013, 12:53 Diverse

Unul dintre lucrurie care i s-au reproșat recent lui Giovanni Catanzariti a fost politica de transferuri, respectiv faptul că în ultimele sezoane a adus la Arad jucători scumpi, aflați pe finalul carierei, gen Marius Mitu, Florin Hidișan, Dan Matei sau Bogdan Mara. Despre fostul internațional s-a și spus că a avut o influență nefastă asupra italianului, în sensul că l-a îndemnat să facă cheltuieli inutile și, implicit, să înglodeze și mai mult clubul în datorii.

Pe lângă faptul că a avut un salar exagerat pentru o echipă de Liga a II-a (se spune de suma 5000 de euro pe lună), Mara ar fi insistat pe lângă Gio să schimbe sponsorul tehnic și să asigure un cantonament în Antalya. Ambele afaceri ar fi scos dintr-un foc din vistieria clubului aproximativ 35 de mii de euro, bani care ar fi putut fi investiți altfel.

Bogdan Mara recunoaște că a fost printre cei care a luat poziție iarna trecută și l-a sfătuit pe președintele să facă rost de fonduri pentru ca echipa să beneficieze de condiții propice performanței. „Din prima zi în care m-am întors la Arad, am încercat să-l conving la Gio că nu poți face performanță fără profesionalism. Fiindcă are tradiția pe care o are, UTA nu este clubul care să funcționeze cu jumătăți de măsură și să se îngroape în anonimatul ligii secunde. Personal, am revenit la Arad doar cu gândul de a pune umărul la promovarea echipei și am dat totul din mine pentru asta. Din păcate, s-a ratat obiectivul, dar era nevoie de un efort din partea tuturor, inclusiv din partea conducerii, pentru a pleca cu șanse reale la drum în returul sezonului trecut”, susține fostul căpitan al „alb-roșiilor”.

Vorbind strict de problema echipamentului și stagiului de pregătire din Turcia, Mara a spus: „La primele antrenamente ale anului, primeam trei tricouri roșii, patru albe și cinci în dungi, de foițe de vânt sau alte articole de iarnă nici nu putea fi vorba. Știu că cei din conducerea clubului au făcut eforturi să ia legătura cu cei de la Umbro pentru a completa lipsurile, au reușit cu greu asta fiindcă firma nu mai avea reprezentant în România, iar prețul cerut pentru câteva geci și nu mai știu ce era exagerat. Așa am decis cu toții să alegem Adidas, la un preț foarte bun, zic eu, și toată lumea a fost mulțumită. Mă mir că sunt acuzat că investiția s-a făcut pentru mine, ca să mă simt eu bine prin Malluri…Credeți-mă că îmi permiteam și să-mi permit să-mi iau câte rânduri de treninguri Adidas, nu aveam nevoie să mi le cumpere UTA. Iar în Turcia trebuia să mergem, fiindcă la Arad erau temperaturi de -20 de grade celsius și zăpadă de 2 metri, iar echipa era la faza de pregătire tehnico-tactice și meciuri de verificare. S-a ales Antalya pentru o perioadă de scurtă de timp, din nou la un preț foarte rezonabil. Una peste alta, au fost cheltuieli necesare pentru un club ce-și dorește să facă performanță”.

Fostul utist nu a vorbit direct despre salariul său, ci doar că: „Am venit și aș veni și mâine cu inima la UTA, cu minima condiție ca echipa să-și propună să promoveze și să existe minime condiții pentru asta. Să fie clar, nu am urmărit banii la Arad, dovadă că nu am depus și nu voi depune memorii pentru salariile neîncasate în primăvara anului trecut”.

În fine, nici în acest moment Bogdan Mara nu exclude o revenire în Calea Aurel Vlaicu, doar că e greu de crezut că acest lucru se va întâmpla atâta timp cât gruparea „textilistă” se află în pragul falimentului.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 09 Jan. 2013, 12:53 Diverse
Pe aceeași temă