Echipa unui fost președinte al clubului UTA a câștigat Cupa României în județul Arad. Finala dintre Viitorul Arad și Crișul Alb Buteni nu a avut istoric!

Călin MNERIE 11 Jun. 2023, 15:21 Liga 4

Eșecul din finala Cupei arădene de acum un an nu i-a descurajat pe cei de la Viitorul Arad, care au ajuns să joace din nou cu trofeul pe masă și – de această dată – să-l adauge în vitrina clubului.

De altfel, vara trecută, echipa finanțată de Giovanni Catanzariti, fostul președinte al clubului UTA din urmă cu un deceniu, nu și-a putut depăși statutul de outsider în fața celor de la Felnac, pentru ca sâmbătă, rolurile cu finalista Crișul Alb Buteni să se inverseze.

Între timp, Viitorul a promovat în Liga a 4-a și a întâlnit brava divizionară a cincea din Buteni, de care a trecut fără probleme, pe terenul neutru din Pîncota: 5-0.

Diferență abisală, câștigătorii de la Viitorul Arad au contat și pe foști jucători din Liga 1

Diferența dintre combatante a fost abisală și nici nu putea fi altfel, din moment ce echipa câștigătoare îi are în componență, printre alții, pe Attila Bier sau Ovidiu Vezan, fotbaliști cu meciuri în Liga 1, dar și pe Florin Gîlcă, care a jucat cu UTA în Liga a 2-a.

În rest, mulți alți fotbaliști care au strâns sute de meciuri în eșalonul terț, pe când echipa din Buteni nu a putut alinia decât fotbaliști care au evoluat în județ, plus portarul Andrei Lazea și atacantul Vasile Mașniță, cu apariții în Liga a 3-a, pentru Sebiș, respectiv Ineu, în urmă cu ceva timp.

Așadar, finala s-a jucat, practic, într-o singură direcție și a fost decisă de reușitele semnate Ovidiu Vezan (15), Flavius Bulboacă (42 și 68), Eric Rosza (73) și Adrian Stoianovici (80).

”Roș-albii” au sărbătorit victoria împreună cu mini-galeria formată din copii de la academia clubului, dotați cu steaguri, fumigene și o portavoce și care au adaptat multe dintre cântecele „ultrașilor” UTA-ei pentru a-și încuraja favoriții.

Premiați inclusiv foștii componenți ai lotului

Finalista din Buteni s-a ales cu o cupă, o diplomă și o minge, iar câștigătoarea Viitorul Arad a primit și medalii, inclusiv pentru fotbaliștii care au părăsit echipa în iarnă și care au ajuns la premierea de la Pîncota, precum Dumitru Mitu (fostul mijlocaș de Champions League al Aradului în tricoul celor de la Olympiakos), Mezo, P. Pavel, Rotar sau Cotuna.

Festivitatea de premiere a fost făcută de Răzvan Cadar, președintele Asociației Județene de Fotbal Arad.

”Roș-albii” își vor începe aventura în ediția națională a Cupei României în iulie, într-o grupă din care vor mai face parte alte două echipe din zonă, câștigătoare ale trofeului în județele lor.

Flavius Pavel: ”Ridicăm acest trofeu spre Cer și pentru Dănuț”

Meciul de sâmbătă a fost și despre un alt produs al celor de la Viitorul. Dănuț Marius Radu s-a stins într-un tragic eveniment în urmă cu două veri, la vârsta de 20 de ani, iar echipa lui Giovanni Catanzariti i-au evocat amintirea cu un tricou (nr 11) special: ”Dănuț mereu cu noi”.

”Ne vom aminti mereu de Dănuț, un fotbalist bun și un copil cuminte. Ridicăm acest trofeu spre Cer pentru el. Se poate spune că diferența a fost importantă între noi și Buteni, deși am început destul de moale. I-am luat un pic de sus, cu toate că am discutat altceva. Dar, după primul gol, nu cred că s-a mai pus problema învingătoarei. Se poate spune că ceea ce nu am reușit anul trecut am amânat pentru această ediție a Cupei. Mulțumesc echipei, pentru că – totuși – am avut un an destul de greu. În iarnă am schimbat aproape tot lotul, au rămas câțiva jucători cu experiență și au venit mulți copii. Se pare că după ce și-au revenit și Sergiu Popa și Vezan, echipa a schimbat foaia și am început să legăm rezultatele pozitive și totul a culminat cu acest trofeu și locul 4 în clasament, unul bun, zicem noi, pentru o echipă nou promovată. Vreau să-i felicit pe băieți pentru seriozitatea de care au dat dovadă, disciplina, profesionalismul, sperăm să continuăm pe același drum și la anul. O să avem un proiect, adică îl avem deja și e destul de sănătos, aștept câțiva copii din grupa de 2006 să revină, să facă pasul și ei pasul către seniori. Dar, vom începe să ne bazăm și pe elevii mei de la grupa 2009, Ne punem la masă și cu Gio săptămâna viitoare și discutăm serios despre ce intenții vor fi în continuare. Îi mulțumim și președintelui nostru, sper că i-am făcut o bucurie”, a spus Flavius Pavel, antrenorul celor de la Viitorul, alături de Flavius Moisă.

Cristian Moț: ”Poate am jucat puțin mai emotiv, a fost o premieră pentru Buteni această finală”

Crișul Alb Buteni își depășise deja limitele prin calificarea în finala de la Pîncota. Aici, divizionara a cincea nu a avut nicio șansă în fața celor de la Viitorul, având doar trei șuturi slabe pe spațiul porții adverse, pradă ușoară pentru Brutyo.

”A fost o diferență cam mare în finală. Poate am jucat puțin mai emotiv, dar totuși am ajuns într-o finală, o premieră pentru Crișul Buteni. S-a văzut că adversarul are jucători mai buni, cu meciuri în primele trei ligi din țară, pe când noi avem doar doi jucători care au mai jucat în Liga a 4-a, restul sunt fotbaliști din Liga 5-a. Am crezut că, poate, îi putem surprinde îm benzi, mai ales pe partea dreaptă, unde ne-am bazat pe băiatul revenit din Spania (n.a. Vicar), dar – totuși – s-a văzut că nu a mai jucat demult. Apoi, căpitanul Țica a evoluat – practic – într-un picior. E accidentat de vreo lună de zile, acuă o întindere la ligamente la piciorul stâng și probabil și ăsta a fost un impediment să joace mai bine astăzi, a și trebuit să-l schimb la pauză. S-a văzut și diferența de pregătire, noi nu facem antrenamente și pentru ca baza sportivă de la Buteni suferă lucrări de modernizare, iar la Sebiș, acolo unde beneficiem de o găzduire impecabilă din partea celor de la Național, ar însemna să încurcăm puțin pregătirea grupelor lor de copii și juniori. Dar, sperăm să ne întoarcem din toamnă acasă și atunci se schimbă puțin lucrurile și pentru noi. La final, eu vreau să le mulțumesc băieților pentru acest parcurs excelent pe care l-au avut în Cupă, astăzi ne era aproape imposibil să-i punem probleme unei echipe ca Viitorul”, a spus Cristian Moț, președintele-antrenor al celor de la Buteni.

Viitorul Arad: Brutyo – Stoianovici, Pantea, Bier, Ad. Popa (Al. Pop 78′) – S. Popa (Ghergar 78′), Fl. Gîlcă – C. Gîlcă (Șușcă 71′), Vezan, Rozsa (Homonea 71′) – Bulboacă (Al. Catanzariti 73′)
Antrenori: Flavius Pavel și Flavius Moisă

Crișul Alb Buteni: Lazea – Rusu (Marta 38′), Bâlc (Belean 71′), Tomoioagă, Morar – Pastorici, Onoc, Duma, Vicar – Țica (Faur 46′) – Mașniță
Antrenor: Cristian Moț

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Alina Mihoc, Sergiu Găluți

https://liga2.prosport.ro/liga-4/final-de-infarct-in-liga-a-4-a-arad-cs-socodor-e-noua-campioana-profitand-de-un-gol-in-prelungiri-luat-de-santana-dumitru-copil-e-vedeta-echipei-favorita-la-promovarea-in-liga-3-19273987

https://liga2.prosport.ro/liga-4/vulturii-farcasesti-a-castigat-in-premiera-cupa-romaniei-in-gorj-in-ciuda-victoriei-echipa-a-ramas-fara-antrenorul-daniel-balasa-19274285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cand-vor-incepe-campionatele-liga-2-si-liga-3-cat-si-cupa-romaniei-sezonul-2023-2024-19268063

 

Călin MNERIE 11 Jun. 2023, 15:21 Liga 4
Pe aceeași temă