Noua suprafață de joc a stadionului Motorul va fi instalată de o firmă din Galați! Când ar putea reveni UTA la Arad

Marius ANGHEL 13 Feb. 2018, 19:04 Diverse
Noua suprafață de joc a stadionului Motorul va fi instalată de o firmă din Galați!** Când ar putea reveni UTA la Arad

O firmă din Galați va fi câștigătoarea licitației pentru lucrările de montare a gazonului sintetic de pe arena Motorul din Arad, acolo unde își va desfășura UTA meciurile de pe teren propriu până la finalizarea noului stadion „Francis Neuman”. ISCHIA Sport SRL nu este una străină de Arad, aceasta amenajând în 2012 și pista de atletism de pe arena Gloria. Acum, potrivit Sport Arad, firma din orașul de pe Dunăre a prezentat cea mai avantajoasă ofertă, respectiv suma de 1.050.000 de lei, adică aproximativ 225 de mii de euro.

Vineri, reprezentanții firmei gălățene se vor deplasa la Arad pentru a semna contractul cu primăria. Instituția condusă de Gheorghe Falcă va trebui apoi să dea comandă de gazon, iar ISCHIA Sport să îl monteze și să îl predea în 30 de zile. Dacă totul ar fi conform calculelor, stadionul Motorul ar fi gata pentru noi meciuri de Liga 2 în a doua jumătate a lunii martie. Ar putea apărea însă întârzieri, deoarece, în faza finală a montării gazonului sintetic, temperatura solului ar trebui să fie de minim 10 grade Celsius. 

Pe lângă instalarea suprafeței sintetice de joc, autoritățile locale trebuie să finalizeze și lucrările la tribune și împrejmuirea terenului.

Cert este că UTA va începe anul fotbalistic la Șiria, acolo unde sigur va disputa partidele cu Academica Clinceni (24 februarie) și FC Hermannstadt (10 martie). Dacă arena Motorul va fi gata la timp, UTA ar putea juca din nou la Arad pe 24 martie, cu CS Afumați. Dacă nu, atunci următorul joc de pe teren propriu îl au programat pe 14 aprilie, cu Sportul Snagov.

Potrivit Sport Arad, ISCHIA Sport SRL a mai amenajat în România două terenuri sintetice de tipul celui de pe Motorul, la Târgu Mureș și Piatra Neamț. În poză de mai jos e reprezentat terenul de antrenament al celor de la Ceahlăul, în dreptul căreia firma gălățeană a mai subliniat următoarele: „Gazon monofilament FIFA 2 stele, sistem încălzire electric, suport din piatră concasată”.

Marius ANGHEL 13 Feb. 2018, 19:04 Diverse
Pe aceeași temă