Noi speranțe ca UTA să joace din acest an pe noul „Francisc Neuman”. Pe ce se bazează un politician local atunci când spune că stadionul va fi finalizat în curând

Marius ANGHEL 07 Feb. 2019, 12:28 Diverse
Noi speranțe ca UTA să joace din acest an pe noul

Chiar dacă ultimul termen de finalizare a stadionului „Francisc Neuman” a expirat pe 23 noiembrie 2018, iar lucrările de la arena arădeană sunt departe de a fi încheiate, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, un apropiat al primarului gheorghe Falcă, este încrezător că UTA va reveni acasă în acest an, mai exact odată cu startul noului sezon al Ligii 2. Firma constructoare, Tehnodomus SA, nu are însă stabilită o nouă dată exactă la care trebuie să își încheie lucrarea.

„Și eu aștept acest stadion mai mult decât oricând, pentru că am copilărit la UTA, pe vechiul stadion. Cred că lucrările se vor încheia în acest an și când spun acest lucru mă bazez pe faptul că, încet-încet, constructorul va trebui să plătească penalități. Un termen exact nu există, dar eu cred că din turul sezonului 2019-2020 UTA își va disputa meciurile de acasă pe noul stadion. Toți așteptăm acest lucru”, a spus, citat de Sport Arad, Bîlcea, în cadrul unei emisiuni la TV Arad.

La mijlocul lunii decembrie 2018, suporterii echipei UTA au postat pe pagina de Facebook Ultras Arad un mesaj în care își exprimau nemulțumirea față de cum decurg lucrările la stadionul „Francisc Neuman”:

„1) Lucrările la tribuna 1 sau cele de instalare a dotărilor stadionului (cum ar fi, spre exemplu, scaunele) au rămas pe loc. Estimativ, ar putea dura minim 6 luni pentru ca stadionul să fie pregătit complet din acest punct de vedere pentru a putea găzdui un meci oficial. Noul termen oficial pentru terminarea în totalitate lucrărilor de la stadion este necunoscut, pe panoul de la intrare fiind încă trecută data de 23 noiembrie 2018.

2) A rămas pe loc și proiectul de modernizare a nocturnei și a sistemului de iluminat. Ultima zi de depunere a ofertelor pentru licitație a fost 29 octombrie. De atunci nu se mai știe nimic despre contract. Lucrarea e programată să dureze 9 luni conform DALI-ului.
Dosar online: https://goo.gl/tuvf3Y

3) Singurii care lucrează la stadion în acest moment sunt cei de la firma Rulouri de Gazon, care oferă și poze din timp în timp pe pagina lor odată ce avansează cu munca la noul teren. Termenul de finalizare a gazonului este 1 iulie 2019!

Sărbători fericite, dragi utiști! La acest sfârșit de an ați primit cadou noi termene și promisiuni. Știm că vă era atât de dor de ele! Merităm și mai multă batjocură, indiferență și mediocritate”

Ceva mai devreme, în luna octombrie 2018, primarul Gheorghe Falcă transmitea că UTA ar putea să joace pe noul „Francisc Neuman” odată cu startul noului sezon, în vara lui 2019.

Lucrările la arena din Arad au fost începute încă din 2014, însă au stagnat o bună perioadă de timp și care au depășit mai multe termene de finalizare. Vara trecută, suporterii echipei arădene au sărbătorit, ironic, încheierea lucrărilor la stadion, iar acum se iau din nou de autoritățile locale și constructor.

Noua arenă va avea 12.5840 de locuri și se preconizează că va costa în total 14 milioane de euro. Tribunele vor fi acoperite integral cu acoperiș, va fi amenajată o parcare de 300 de locuri pentru autoturisme și 20 de autocare, iar sub Peluza Sud ar trebui construit un mini-hotel.

Marius ANGHEL 07 Feb. 2019, 12:28 Diverse
Pe aceeași temă