Moment de răscruce în fotbalul brăilean

Marius ANGHEL 16 Oct. 2013, 14:23 Diverse
Moment de răscruce** în fotbalul brăilean

Reprezentanți ai administrației locale, sponsori și iubitori ai fotbalului sunt așteptați astăzi, 16 octombrie, la ora 17.00 la Casa Tineretului, la întrunirea „Încotro fotbalul brăilean?”. Scopul acestei acțiuni este acela de salvare a unei tradiții fotbalistice brăilene de peste 90 de ani.

Toate încercările de până acum ale conducerii CF Brăila de a găsi surse de finanțare pentru ca echipa fanion a orașului de la Dunăre să-și poată continua activitatea în Liga a a II-a, au rămas doar la stadiul de discuții. Nu s-au găsit soluții concrete, iar viitorul echipei este unul incert. Surse din cadrul clubului susțin faptul că în acest moment nu există nici banii pentru organizarea meciului cu Dunărea Galați, programat a se derula sâmbătă, 19 octombrie. Suma necesară este una deloc de neglijat, în jur de 100 milioane lei vechi. Săptămâna trecută, conducerea CF Brăila a lansat un mesaj prin care îi invită astăzi la un dialog public pe reprezentanții administrației locale, pe potențialii sponsori și nu în ultimul rând pe toți iubitorii de fotbal din Brăila.

Tema acțiunii: salvarea fotbalului brăilean „Am fi onorați să vă avem alături de echipa noastră astăzi, la ora 17.00, la Casa Tineretului, la întrunirea «Încotro fotbalul brăilean!?». La această întrunire am invitat reprezentanți ai Primăriei Brăila, ai Consiliului Județen Brăila, oameni de afaceri susținători ai fenomenului fotbalistic brăilean, dar și suporterii echipei care doresc salvarea acesteia de la desființare. Noi sperăm să găsim împreună soluțiile optime pentru a ieși din această situație dificilă, pentru a salva CF Brăila. Vă mulțumim !”, este mesajul transmis iubitorilor fotbalului de Adelin Soare, președintele CA al CF Brăila.

Pachetul de acțiuni CF Brăila costă 112.500 lei

Conform comunicatului emis, Clubul de Fotbal Brăila funcționează ca o societate comercială pe acțiuni, actionarul majoritar fiind SC Concivia SA cu o participație de 24 272 acțiuni la valoarea nominală de 10 lei/acțiune, în total 242,489,95 lei. În legătură cu această participație, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 29.04.2011 a hotărât vânzarea acestui pachet de acțiuni în baza unui raport de evaluare întocmit de un expert evaluator independent. Astfel, raportul de evaluare a stabilit o valoare de piață de 4,63 lei/acțiune respectiv o valoare totală de 112.500 lei.

Ca bază materială, Clubul de Fotbal Brăila are în administrare, din partea Primăriei Brăila, Stadionul Municipal Brăila, acesta fiind unul dintre cele mai mari stadioane din țară, cu o capacitate de 23.000 de locuri, din care 7.500 pe scaune, o parte dintre acestea la tribuna întâi, partial acoperite. Stadionul dispune de tribună oficială, loje pentru invitați și transmisii TV. De asemenea, CF Brăila are în administrare și baza de antrenament Chimia (Lacu Sărat), aceasta dispunând de 2 terenuri de antrenament.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 16 Oct. 2013, 14:23 Diverse
Pe aceeași temă