Mihai Căpățână: „FC Olt mi-a dat ocazia să joc la un nivel mai ridicat”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 13:47 Diverse
Mihai Căpățână:** „FC Olt mi-a dat ocazia să joc la un nivel mai ridicat

Junior al clubului, Mihai Căpățână a reușit să facă saltul la echipa mare, de la un meci la altul bifând mai multe minute în Liga a II-a, sub culorile grupării FC Olt Slatina. Mijlocașul dreapta speră în ascensiune, astfel încât, în scurt timp, să devină titular în gruparea pregătită de Dan Oprescu.

Revenit în vară acasă, după o perioadă de cinci ani petrecută la Sporting Pitești, juniorul clubului FC Olt Slatina, Mihai Căpățână, a avut șansa de a debuta în eșalonul secund.

După meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, când a fost utilizat o repriză întreagă, antrenorul Dan Oprescu, declara că aspectul pozitiv este evoluția tânărului mijlocaș dreapta. Acesta a fost aproape de a marca, însă șutul său puternic, pe jos, a fost scos în ultimul moment cu genunchiul de portarul cu multe prezențe în Liga I, Florin Matache. Mihai Căpățână va împlini 18 ani pe 16 decembrie, iar primii pași în fotbal i-a făcut la „Pitic Sport”.

Tânărul jucător a vorbit despre pasul făcut în vară, atunci când a ales să semneze cu FC Olt Slatina. „FC Olt mi-a dat ocazia să joc la un nivel mai ridicat, mulțumesc antrenorului că mi-a acordat încredere și nu l-am dezamăgit. Jucătorii m-au primit foarte bine, ne încurajează tot timpul pe noi, pe juniori, cu siguranță avem ce învăța din experiența lor. Am început fotbalul la șapte ani, la Pitic Sport, cu Ionel Raț, la 12 ani am plecat la Sporting Pitești, iar după cinci ani, în vară, am venit la Slatina. Am avut mai multe oferte, dar aceasta a fost cea mai convenabilă, a contat și faptul că sunt acasă”, a declarat mijlocașul de 18 ani al celor de la FC Olt Slatina, Mihai Căpățână.

„Sper să mă impun titular”

Tânărul jucător a bifat minute, în acest sezon dificil, ce aduce un sistem nou, cu turnee play-off și play-out, în meciurile cu FC Universitatea, FC Bihor și CSM Râmnicu Vâlcea. Mijlocașul speră ca în scurt timp să reușească să se impună în unsprezecele de start.

„Dacă cu CS Mioveni vom reuși evoluțiile bune pe care le-am avut de multe ori, sunt sigur că vom reuși să obținem cele trei puncte. Nu am evoluat deocamdată titular, sper să mă impun, iar asta va depinde de mine. Este concurență, dar este binevenită, te motivează”, a mai spus tânărul fotbalist.

Mai mulți juniori ai clubului, ce evoluează la nivelul Campionatului Republican se pregătesc zi de zi cu echipa mare, sub comanda antrenorului Dan Oprescu.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 21 Nov. 2013, 13:47 Diverse
Pe aceeași temă