Membrii cu drept de vot în SCU, inclusiv Bara, au decis: drepturile federative trec la UTA Bătrâna Doamnă care va deveni UTA Arad

Marius ANGHEL 17 Mar. 2014, 14:49 Diverse
Membrii cu drept de vot în SCU, inclusiv Bara, au decis:** drepturile federative trec la UTA Bătrâna Doamnă care va deveni UTA Arad

După masa rotundă cu autoritățile locale și alți factori implicați în fenomenul sportiv, dar și dezbaterea publică organizată la Casa Sindicatelor, membrii Suporter Club UTA s-au reunit în adunare extraodinară pentru a decide soarta drepturilor federative retrase FC UTA-ei SA în seara zilei de 26 ianuarie.

Cum concluzia tuturor discuțiilor purtate în ultima lună și jumătate a fost una singură și anume că proiectul UTA Bătrâna Doamnă e cel mai viabil, misiunea fanilor era să decidă prin vot alipirea siglei, culorilor și palmaresului grupării conduse de Alexandru Meszar.

Din capul locului trebuie spus că prezența la Old Lady”s Pub a fost foarte bună, peste cea de la ședința din finalul lunii ianuarie. Mai mult, conducerea SCU a obținut și acceptul prin SMS al lui Nicolae Bara, cel care le-a cedat suporterilor drepturile federative în anul 2008 și care a fost invitat la această ședință, dar, conform statutului organismului suporterilor, a putut să-și delege votul. „Ședința din această seară a fost chiar mai agitată decât cea la finalul căreia i s-au retras drepturile federative UTA-ei SA. Nu s-au mai adunat atâția membri cu drept de vot de la prima Adunare Generală a asociației, de acum câțiva ani, când echipa activa în Liga 1. Prezența și schimbul de opinii nu a putut decât să ne bucure, dovadă că pe tot mai multă lume interesează soarta UTA-ei. Chiar și astăzi s-au înscris cinci persoane în asociație, ei câștigându-și automat și dreptul de vot. În primă instanță s-a propus amânarea unei decizii până în vară, la finalul prezentei ediții de Liga a 2-a. Doar 20% dintre cei prezenți au fost de acord cu asta, așa că s-a trecut la votul propriu-zis. 71% dintre membrii cu drept de vot au decis acordarea siglei, culorilor și palmaresului UTA-ei Bătrâna Doamnă, conform acordului verbal avut cu domnul Alexandru Meszar, care se va transforma în protocol la semnare actelor. 10% au votat împotrivă, iar 19% s-au abținut. Printre punctele acelui protocol se numără: transformarea UTA-ei Bătrâna Doamnă în UTA Arad, cu mențiunea că ONG-ul se angajează să-i cedeze SCU însemnele înregistrate de el la OSIM în semn de bună credință, acordarea SCU a dreptului de vot în Consiliul Director sau Adunarea Acționarilor, respectarea tuturor angajamentelor luate verbal prin înființarea unei academii de fotbal și a unui Centru juvenil puternic cu numele UTA, consultarea SCU în caz de fuziuni, cesiuni și alte chestiuni de acest gen. Totodată, delegându-mi votul, domnul Nicolae Bara a fost și el de acord cu proiectul UTA Bătrâna Doamnă, avertizându-ne să fim atenți cu criteriul performanței. Dânsul, dar și ceilalți membri SCU își doresc ca în cel mai scurt timp posibil UTA să revină acolo unde îi este locul, primul eșalon fotbalistic al țării, bazându-ne pe o strategie sănătoasă”, ne-a declarat Dan Proca, președintele Suporter Club UTA.

Totul va fi detaliat astăzi cu ocazia unei conferințe de presă la care va lua parte și Alexandru Meszar, „părintele” proiectului UTA Bătrâna Doamnă.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 17 Mar. 2014, 14:49 Diverse
Pe aceeași temă