Liderul galeriei reșițene poate intra din nou pe stadioane

Marius ANGHEL 19 Mar. 2014, 13:47 Diverse
Liderul galeriei reșițene** poate intra din nou pe stadioane

La începutul lunii noiembrie a anului trecut liderul Guardia Rosso-Nera, Marcel Gușcă, primea interdicția de a intra pe arenele sportive timp de un an de zile după un conflict avut pe stadionul „Mircea Chivu”. Această decizie a fost însă suspendată săptămâna trecută iar ultrasul reșițean a fost o prezență surpriză în deplasarea Metalului la Oradea în weekend.

Cu o zi înaintea meciului de la Oradea, Marcel Gușcă a fost informat de avocați și Jandarmerie că poate intra din nou pe arenele sportive. Intedicția a fost cauzată de conflictul cu Manu Grigore de anul trecut. Liderul GRN acuza atunci că incidentul a fost regizat pentru ca el să aibă de suferit după ce a avut conflicte și cu reprezentantul de atunci al Primăriei Reșița în club, Carol Gurgu. Între timp însă lucrurile s-au mai calmat. Ambele tabere au făcut un pas înapoi, spre împăcare. Galeria reșițeană a încheiat protestul și a revenit la susținerea echipei iar autoritățile par să accepte că nu se pot implica și în bunul mers al unei ultraserii.

Ieri a avut loc un nou termen de judecată în conflictul dintre Gușcă și Manu Grigore, iar cel din urmă, de la care e așteptat să-și retragă plângerea, nu s-a prezentat, conform liderului de galerie. Ultimul termen ar trebui să fie pe data de 14 mai, când Jandarmeria va veni cu un martor și cu Grigore, care va fi adus cu mandat de această dată, iar Marcel Gușcă se va prezenta la rândul său alături de un martor. „Sper să câștig”, ne-a spus Gușcă, care, cel puțin până atunci se poate bucura din nou de libertatea de a asista la jocurile favoriților. Așa cum a fost la Oradea, când și-a surprins prietenii intrând pe arenă la jocul dintre FC Bihor și Metalul Reșița (scor 0-0).

„Am lăsat galeria să intre, după două minute am intrat și eu. Nu le venea să creadă, unii aveau lacrimi în ochi. Am fost 50 la Oradea, unde a fost și Dorinel Munteanu cu un consilier local. La sfârșit jandarmii de acolo ne-au felicitat. Au spus că nu au mai văzut o galerie care să cânte așa de mult”, a declarat Marcel Gușcă.

Un alt episod al reconcilierii la Reșița s-a desfășurat ieri, când primarul Mihai Stepanescu a dat mâna cu liderul de galerie după conferința de prezentare a lui Dorinel Munteanu ca reprezentant al edilului în club. Totuși, pe rol se mai află o plângere împotriva lui Gușcă, în urma conflictului inițial cu Gurgu.

Sursa: Sport9

Foto: stiridinbanat.ro

Marius ANGHEL 19 Mar. 2014, 13:47 Diverse
Pe aceeași temă