La Timișoara va apărea un stadion nou, chiar lângă „Dan Păltinișanu”! Un fost jucător al lui Poli, Dinamo sau Craiova e implicat la clubul care vrea să-și facă baza sportivă

Marius ANGHEL 20 Sep. 2017, 16:43 Diverse
La Timișoara va apărea un stadion nou, chiar lângă

În așteptarea unui nou stadion la Timișoara, acolo unde primarul Nicolae Robu a transmis în mai multe rânduri că există un proiect de contrucție a unei arene în locul actualului „Dan Păltinișanu”, iubitorii de fotbal din orașul bănățean ar putea asista în curând la meciurile unei echipe locale din tribunele unei baze sportive cochete. Noul stadion, aflat în proces de aprobare, ar putea apărea chiar în apropierea arenei „Dan Păltinișanu” și va aparține clubului ACS Galaxy Timișoara, scrie TMsport.ro.

ACS Galaxy Timișoara este un club de juniori care vrea să-și facă propria bază sportivă. La această echipă activează ca antrenor și Silviu Bălace (38 de ani), fostul fundaș al echipelor Universitatea Craiova, CSM Reșița, Politehnica Timișoara, Dinamo, FC Vaslui, CS Turnu Severin sau ACS Poli Timișoara.

Conducătorii clubului Galaxy au închiriat terenul pe care se afla un vechi stadion de rugby, de le proprietarul Electrometal, și vor ridica acolo o tribună nouă, cu cea veche drept bază. „Încă mai așteptăm o serie de aprobări. Avem proiectul făcut de arhitect. Va fi o singură tribună, nu vom dărâma cea existentă, o vom păstra. Deocamdată, nu pot spune câte locuri va avea și cât va costa, pentru că pot apărea lucruri neprevăzute”, spune Bălace pentru TMsport.ro, acesta neștiind însă când va fi gata noul stadion, care va fi ridicat exclusiv din fonduri private.

Galaxy Timișoara și-a înscris o echipă în Liga a 6-a Timiș, Campionatul Municipal Timișoara, unde are meci în fiecare marți. Obiectivul nu este promovarea, ci creșterea copiilor și formarea unor noi grupe de juniori, chiar și o echipă de fete. „Am avut două-trei fete, dar erau stinghere între băieți. Nu am reușit să fac o grupă”, a mai povestit Bălace, care s-a lăsat de fotbal în 2015, la ACS Poli.

Marius ANGHEL 20 Sep. 2017, 16:43 Diverse
Pe aceeași temă