Jucătorii din Vale, neplătiți cu lunile

14 May. 2009, 13:47 Diverse
Jucătorii din Vale, neplătiți cu lunile

Criza financiară lasă urme adânci asupra  bugetului echipelor din Valea Jiului. Tot mai mulți jucători se plâng de faptul că nu și-au mai încasat drepturile financiare de luni de zile. Fotbaliștii de la echipa din liga a patra Inter Petrila susțin că anul acesta nu au văzut nici un leu. În ciuda acestui neajuns fotbaliștii afirmă că se prezintă la meciuri și așteaptă totuși să le intre banii în conturi. „Mulți dintre noi suntem angajați prin alte părți fotbalul îl facem din plăcere, dar deja s-au adunat multe prime restante”, au spus petrilenii.

Nici la Vulcan situația nu este mai roză. După ce au amenințat din nou cu greva elevii lui Dumitru Marcu spun că s-au adunat trei luni de când nu au mai văzut bani. De altfel anul a început cu probleme la Vulcan, jucătorii nu s-au mai prezentat la un meci supărați pe conducere. „Ne tot duc cu zăhărelul. Ba că ni dau azi, ba mâine. Noi ce să facem așteptăm”, spun jucătorii din Vulcan. Încă o neprezentare ar duce automat la excluderea echipei din liga a treia. Cu toate că stă pe cai mai mari, aflându-se într-o ligă superioară celor două combatante din Petrila și Vulcan, nici la Jiul nu este lapte și miere. Criza este resimțită din plin de conducere. Jucătorii spun că au restanțe financiare de cel puțin două luni , dar că au răbdare pentru că patronul și-a achitat spun ei întotdeauna datoriile.

Minerul Lupeni, este după spusele oficialilor, singura, echipă din Vale care nu resimte criza. „Cred că suntem unica echipă din liga a doua care are drepturile financiare la zi și asta este mare lucru. S-au făcut eforturi uriașe pentru asta. A existat o vreme când contractele au fost blocate din lipsă de rezultate, dar acum suntem cu toate plățile la zi. Echipa nu a mai pierdut de 7 etape și am reușit să urcăm în prima jumătate a clasamentului”,spunea consilierul tehnic Petre Gigiu.

Colegii lor de la Deva par însă să fenteze criza. Jucătorii sunt cu salariile la zi, iar la prime sunt ceva restanțe dar nu importante astfel că elevii lui Gică Barbu nu au de ce să se gândească la bani.

Articol scris de Loredana Juglea
 

14 May. 2009, 13:47 Diverse
Pe aceeași temă