Ioan Neculaie a fost eliberat. Finanțatorul lui FC Brașov va fi cercetat sub control judiciar

Marius ANGHEL 30 Jan. 2016, 11:29 Diverse
Ioan Neculaie a fost eliberat.** Finanțatorul lui FC Brașov va fi cercetat sub control judiciar

Finanțatorul lui FC Brașov, Ioan Neculaie, va fi cercetat sub control judiciar, după ce Tribunalul Brașov a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă, sâmbătă dimineața, în jurul orei 03.30, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Neculaie a fost adus în fața instanței din arestul Poliției Brașov cu o dubă, vineri, în jurul orei 22.30, cu câteva minute înainte să-i expire ordonanța de reținere pentru 24 de ore. Miliardarul a ieșit de la audieri în jurul orei 02.00, iar instanța a rămas în pronunțare până la ora 03.30 când a decis respingerea propunerii de arestare preventivă și cercetarea lui sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Neculaie este cercetat pentru infracțiunile de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani.

De asemenea, și directorul economic al firmelor acestuia, Florin Păunescu va fi cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru evaziune fiscală sub forma complicității.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a anunțat, vineri, într-un comunicat, că s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de omul de afaceri Ioan Neculaie (59 ani) pentru două infracțiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani, aflate în concurs real.

De asemenea, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față și față Florin Păunescu (51 ani), directorul economic al firmelor controlate de Neculaie.

Ioan Neculaie este patronul și finanțatorul clubului FC Brașov din 1999. Clubul a intrat în insolvență din 4 martie 2015 și în prezent se judecă planul de reorganizare a societății.

În noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, în martie 2008.

Și în aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de tulburare de posesie în forma participației improprii, într-un caz legat de încălcarea proprietății omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Brașov.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 30 Jan. 2016, 11:29 Diverse
Pe aceeași temă